Tasuta lilled on olemas


Täna oli meil, üle pika aja, päikeseline päev. Ungari kevad on täiesti tuksis. Vihma sajab ja sajab ja sajab ja temperatuur ei taha kuidagi üle viieteistkümne kraadi tõusta. 

Ok, täna oli hästi. 
Viisteist ja veidi peale tuli ära. Nädalavahetuseks lubas ka sooja aga uuel nädalal pidi jälle vihma sadama hakkama. 

Hästi. Ilma jutt ilma jutuks. 

Täna suutis Budapest mind jälle meeldivalt üllatada. 

Läksime Miaga Károlyi kerti mänguväljakule. 
Juba sinna lähemale jõudes mõtlesin, et huvitav, kõigil inimestel kes vastu tulevad on käes kilekotid pelargoonidega. Noh, nende rõdulilledega. See oli kummaline vaatepilt, mõnel oli kaks kotti, mõnel pea kaksteist. Aga kõigil olid lilled käe otsas. 
Siis ma mõtlesin veel, et ju seal mingi laat või müük on. Siis tegi üks võõras mees mulle komplimendi, et ma näen more than just good välja. Ma olin hetkeks segaduses aga mis seal salata, hea meel oli ka. Ja siis mõtlesin ma juba, et võib-olla on ungarlastel mingi kuupäev millest alates hakatakse lilli ostma ning rõdudele ja akendele panema. Et täna on see kuupäev ja, et mina, kui välismaalane, kiirustasin lihtsalt. Ei tea ju kõiki tavasid.

Kui me Károlyi pargi väravatest sisse astusime suruti mulle ka kaks kotti, kuue pelargooniga, kätte. Ma küsisin inglise keeles, et miks ja noormees vastas, et see on present ja tema inglise keelt ei räägi. Selge. Kui present siis present. Mis saab mul selle vastu olla. 

Ühesõnaga. 
Ma sain täna lambist kelleltki kingituseks kuus rõdulille. Ja ausalt, olen selle üle maailma õnnelik. Suure hoole ja armastusega istutasime nad Miaga oma rõduaeda. Kastsime neid ja rääkisime nendega paar sõna juttu. 
Kuskilt kuulsin, et taimedele pidi Beyoncé meeldima. Ükspäev laseme enda omadele ka, ehk aitab kasvada. Õitseda ja õnnelik olla.

Kes need lilled meile ja teistele linlastele kinkis ei tea ma siiani...

Head ööd lilled!
Head ööd!




Comments