Vegan ja julmusevabad Ecos kodupuhastusvahendid ehk miks ma loobusin puhastusvahendite ise tegemisest

Hiljuti sain ma aru, et kodukeemia ise kokku segamine ei ole ikka päris minu teema. Ma proovisin. Proovisin ühe retsepti järgi üldpuhastusvahendit teha ja ühe retsepti järgi nõudepesuvahendit teha. Ja no, ei olnud need esimesed katsetused päris nii head, kui ma endale ette kujutasin. Näiteks oli nõudepesuvahend (sooda+oliivõliseep+äädikas) täitsa okei asi, aga nii vedel ja vähe vahutav, et seda kulus mega palju... Ma olin vaimustunud sellest ise tegemise ideest aga tulemuses pidin kahjuks pettuma...

Kõik. Ei ole minus seda püsivust ja viitsimist, et hakata mitmeid retsepte läbi proovima ning tulemusi uuesti ja uuesti katsetama. Nii väga ma ka koristamist ei armasta. Nali! Ma ei armasta koristamist üldse. See on, triikimise ja nõudepesemise kõrval, mu kolmas kõige vähem lemmik tegevus.
Olen ikka tubli perenaine küll, kas pole?

Ühesõnaga, ma otsustasin, et jään poe puhastusvahendite juurde. Esiteks jääb ära see apelsinikoorte kogumine ja õhtune sooda ja äädikaga möllamine. Ja teiseks on poest ka võimalik leida looduslikke, taimseid ja loomtestimata puhastusvahendeid. Neid ei ole ehk lihtne leida... aga neid on võimalik leida.


Just siis, kui ma olin otsustanud oma laborikatsetused sinnapaika jätta, võttis minuga ühendust Pure Cosmetics Eesti, et arutada koostöövõimalusi. Kiikasin kähku nende veebilehte ja teadsin kohe, et tahaksin Ecos puhastusvahendeid proovida... muidu peseksin ja puhastaksin ma kõike endiselt oliivõliseepidega. Mis ei ole ju ka iseenesest halb aga ühesõnaga, ma olen selle koostööpakkumise üle siiralt ja väga õnnelik!

Kui pakike kohale jõudis, siis leidsin ma seal Ecos pesugeeli, üldpuhastusvahendi ja dušipuhastusvahendi. Kõik kolm on vegan ja julmusevabad. Nende toodete julmusevabadust tõestab muide üks ja ainus ja õige Peta välja antud Leaping Bunny sertifikaat!

Kuigi ma proovin tavaliselt nii teha, et ei hakka uut asja enne kasutama, kui tema eelkäija on tühjaks saanud, siis Ecos tooted lasin ma juba samal päeval käiku. Tõesti olin väga huvitatud ja huvitaval kombel nautisin koristamist. Hahhha, kahjuks see nautimine harjumuseks ei saanud. Endiselt ei meeldi mulle koristada. Aga heade vahenditega on see tegevus siiski mitu korda lihtsam kui mitte nii headega.

Mu enda tehtud üldpuhastusvahend (äädikas+apelsinikoored) on muidu päris hea, aga näiteks pliiatsi eemaldamisega põrandalt või valgelt laualt see toime ei tule. Ja oh, mis nuttu ja jauru meil sellega on, et väike Mia ei saa lihtsalt sellest aru, et issi portreed ei tohi seinale või maha joonistada. Katsun Miat ka mõista, kunsti ei saa ju kinni hoida. Aga no, valgete seintega üürikorter ei ole väga hea koht oma loovuse valla päästmiseks. Esialgu palusin ma lapsel endal oma "lõuendid" puhtaks küürida aga see hakkas talle liigagi meeldima. Mul tekkis tunne, et ta joonistab põrandale just selle pärast, et hiljem puhastada saaks. Ecos üldpuhastusvahend võtab väga hästi maha erinevate kirjutusvahendite sigri-migri. Samuti on see mulle suureks abiks Mia söögitooli puhastamisel. Selle söögijärgse laga puhastamisega toolist on mul ka alati räigelt maadlemist. Vastikud nurgad ja praod jne. Ootan juba nii väga aega mil 98% toidust talle reaalselt suhu jõuaks, ja sinna ka jääks.

Ecos dušipuhastusvahendit kasutan ma ka üldpuhastusvahendina. Lisaks vannitoale ka köögi kraani ja kraanikausi puhastamiseks. Põhimõtteliselt pesen ma sellega ka kõike, alates wc potist kuni seinaplaatide ja riiuliteni. Khmm.. mitte selles järjekorras. Ikka alates riiulitest ja lõpetades wc potiga. Aga pointist said aru küll, eks? Ka see vahend on väga hea, kroompinnad säravad, valged pinnad on kenasti valged ja veepiiskade jäljed kaovad vannitoa plaatidelt väga lihtsalt. Polegi midagi lisada.


Nii, ja nüüd jõuame ühe kodutööni, mida mulle teha meeldib! PESUPESEMINE! Jep. masin peseb küll aga Mari paneb pesu ka hea meelega kuivama... ikka nii, et õiged sokipaarid on kõrvuti ning kogu pesu on kenasti läbi raputatud ja ritta sätitud. Nööri pealt korjame pesu ära tavaliselt Miaga koos. See on tore mäng, mina annan Miale asja, tema ütleb kelle oma see on ja paneb selle asja õigesse virna. Hiljem jagame pesud ka tema juhiste järgi kappidesse, oma päris õigetele kohtadele.

Õige pesuvahendi leidmise trall on olnud mul väga pikk ja tüütu. Tõesti suurim struggle üldseEsialgu proovisin ma pesupähkleid. No, need ei pese kahjuks nii hästi kui vaja oleks. Vähem määrdunud riided saab kenasti puhtaks ning siiani on need mul olemas ja aeg-ajalt ma ka kasutan neid, aga näiteks smuuti plekid Mia särkidelt ei taha kohe kuidagi pähkitega pestes kaduda.
Siis otsustasin ma osta Frosch pappkarbis pesupulbri, mõtlesin, et kui ei ole julmusevaba, siis vähemalt ei ole plastpakis. Vanasti ma ainult Froschi pesugeele kasutasingi. Tundusid piisavalt ökod aga samas toimivad. Ja see pesupulber pesigi hästi aga laps hakkas reageerima. Ei ole nii sensitive nagu pakend ütleb. Nüüd kasutan seda pesupulbrit põrandate pesemiseks ja pesupesemiseks vaid neil harvadel kordadel kui tuleb selline masinatäis kus ei ole Mia asju sees. Ecos pesuvahend sobib Mia riiete pesemiseks hästi. Ei tekita sügelust ega naha kuivust ja ka peseb hästi, ning töötab ka plekieemaldajana. Ja ka hästi. Ma eemaldasin ükspäev just Mia helekollaselt lõvisärgilt mustika plekke. Tore, et muffin maitses aga miks oli vaja mustikased käed t-särgi sisse ära pühkida? Ei tea, kellelt ta selle küll õppis...

Ecos pesuvahendi juures meeldib mulle veel see, et üks mu lemmik julmusevaba blogija Cruelty-Free Kitty soovitab seda ka. Mitte, et see oleks minu jaoks 100% oluline aga ikkagi on hea teada, et tegemist on hinnatud brändiga ka #crueltyfree blogijate seas. See lisab lihtsalt natuke veel väärtust juurde!

Pikka juttu kokku võttes olen ma Ecose ehk Earth Friendly Products puhastusvahenditega väga rahul ning ütlemata õnnelik, et neid katsetada ja kasutada saan!

Aitäh veelkord, Pure Cosmetics Eesti!






Comments