Eile maal ja jälle kipun unistama

Eile toimus meie jaoks selle suve viimane Lotte kool. 
Lotte kool oli algselt Eesti laste huvikool Budapestis. Tänaseks on sellest välja kasvanud tore koosviibimine Budapestis elavatele Eestlaste peredele. Lapsed mängivad, emad-isad ajavad muid asju.

Eilne Lottekas oli meile Miaga mitmeti märgiline. 

Esiteks. Ma ei olnud kunagi Miaga kahekesi metrooga sõitnud. Hahhaa, veits lamp on, aga ma täiega pelgan metroosid. Pigem väldin neid ja valin võimalusel muu transpordi. Sel korral ei saanud ma muud valida, oleks liiga keeruliseks läinud. 
Ja ma ei teagi, mis mulle selle metroovärgi juures ei meeldi. Ma ei karda otseselt maa all olemist või kiiret liikumist. Ok, nende eskalaatoritega olen pigem ettevaatlik, sest need kiirustavad seal mis kole. Üksi on raske peale astuda, lapsega veel enam. Ok. Ühesõnaga, metroo ei ole üldse minu teema. 

Teiseks, Mia ei olnud rongiga mitte kunagi elus sõitnud. Õnneks meeldis talle rongisõit väga ja talle meeldis ka, et meiega koos reisisid veel kaks Eesti tüdrukut. Teised tüdrukud olid küll veidi vanemad ja rääkisid rohkem Ungari kui Eesti keeles aga siiski tundus, et neil oli üsna hea klapp ja tore koos olla. 

Kolmandaks saime me esimest korda näha, et Ungaris on elu ka väljaspool Budapesti. Oli tõesti. Ja kui kena elu. Elu aprikoosi- ja leedripuudega. Kanade ning sisalikega. Me armusime kohe oma armsa sõbra Jaanika ja tema pere kodukohta. Ja nende armsasse kodusse.

Neljandaks, ma sain aru, kui väga mulle maal meeldib. Mul hakkas juba mõnda aega tagasi kuklas idanema mõte oma majast. Hästi pisikesest majakesest ja muidugi mitte päris maal-maal aga ikkagi mõne lille- ja ürdipeenra, kompostihunniku ning lapikese muruga. Meie tulevikukoeral Matt Damonil oleks seal hea ringi joosta. Ja ka Mial oleks seal hea paljalt ringi lipata! Eile nägin, et ta sai maaelu kontseptsioonist väga hästi aru, isegi trussikud ei tahtnud hästi jalas püsida. Või siis viitab see hoopis mõnele nudismi algele, mine tea.

Aga unistama peab ja miks siis mitte oma majakesest...

Juba järgmisel nädalal lendame Eestisse! 





Meie rongipeatus.
Kui ma oleksin Miaga kahekesi sinna sattunud, siis oleks ma arvanud, et see on mõne õudusfilmi algus.

Comments