Arenguplaanidest, minust ja lasteaiast

Mia magab lõunaund. Jep, meil on jälle see periood.

Mina mõtlen ja joon mate teed. Vähendasin kohvi joomist poole võrra, nüüd joon ainult kaks tassi kohvi hommikul.

Ma armastan mõelda ja kohvi teed juua kui Mia magab.

Tänase suure mõttetöö tulemusel otsustasin, et teen endale ja Miale kirjalikud arengukavad.
Mul peab kõik olema kirjalik, pastakaga märkmikus, muidu ei saa tehtud.
Ja deadline peab ka olema.

Nimelt ma otsustasin, et ei pane Miat veel sel aastal lasteaeda.
Miks?
Oh, seda küsimust on minult küsinud iga inimene, kellele ma meie otsusest rääkinud olen. Ja tead, see vastus on kummaline.
Ma tegin selle otsuse ühel hommikul üles ärgates täiesti lambist. Ma lihtsalt ärkasin ülesse ja teadsin, et Miat on õige mitte veel lasteaeda panna.
Helistasin Silverile, selgitasin talle, et mul on selline tunne, et me peaksime ikkagi ootama. Ma vist sain äkitselt aru, et ei ole selleks ise valmis. Ja arvan, et Mia ei ole ka selleks veel valmis. Tean peale rinnast võõrutamist, et oluline on suurteks muutusteks valmis olla. Siis lähevad need palju valutumalt ja lihtsamalt. Meie kõigi jaoks.

Aga arengukavad me endale teeme. Selleks, et oma aega lõbusalt, arendavalt ja maksimaalselt ära kasutada. Päris sellised eesmärke me endale ei sea, et selleks ajaks peame tegema saltot või viskama silda. Aga teeme sellised arengukavad, et meil ei tekiks seisaku tunnet. Et ei tekiks tunnet, et me ei tee midagi, et me ei arene kuhugi poole, et me ei käi kuskil. Et meil igav ei hakkaks.

Arenguplaanidest sisulisemalt on hetkel veel vara rääkida, sest selle nädala plaani hakkan ma alles täna õhtul tegema. Kindlasti aga hõlmavad need omavanustega suhtlemist nii mulle, kui ka Miale. Minul ka üksi väljas käimist. Oma füüsilise ja vaimse tervise stabiilsena hoidmist mõõdukate treeningute näol. Miale vähemalt ühe huviringi leidmine ja nii edasi.

Teen nii, et iga nädala alguses mõtlen meile terveks nädalaks tegevused välja. Päevaks mängulisi tegevusi, kohtumisi ja aktiivset ajaveetmist.
Õhtuteks teen endale sellised eesmärgid, et kõik koostööd, pildid ja lubatud asjad tehtud saaks. Samuti inspiratsiooni kogumine. Ja hetkel on olulisel kohal ka Stranger Things kolmanda hooaja vaatamine. Hahhha, jep, see on ka väga oluline, sest see on kvaliteetaeg abikaasaga.

Kusjuures ma teen nii, et muutused on lubatud, kohandamine on lubatud ja lubatud on ka tegevuste edasilükkamine ja ära jätmine. Kõik on lubatud, sest need on meie eesmärgid. Need on meie tegevused ja meie peamine eesmärk on end hästi tunda. Aga enda südameasjaks võtan ma eesmärkide täitmise nimel pingutada ja ehk aeg-ajalt natuke ka oma mugavustsoonist välja astuda. Mul on seda vaja.

Ma tunnen ka, et tahaksin seda blogi kuidagi muuta/arendada. Kuidas täpselt ei ole ma suutnud veel välja mõelda. Aga ma mõtlen. Kindlasti mõtlen.

Sest Mia ikka magab ja mul on veel aega mõelda. Ja teed juua.

NB! Mate tee kõrs on minu arvates nii geniaalne asi, ma ei suuda uskuda, et ma alles sel aastal sellest esimest korda kuulsin. Aga samas on ju tore ka, et maailm mind ikka veel üllatada suudab!


Comments