Nädalavahetus, Jänku Juss ja jalgrattasõit

Budapestis on hetkel veel väga mõnusad ilmad. Iga päev on kakskümmend ja natuke rohkem soojakraadi. Kahjuks küll liiga pikalt meile seda toredust enam ei lubata ja seoses sellega otsustasime me nädalavahetusel võimalikult palju õues viibida ja päikese käes olla. 

Eile hommikul otsustasime me suure hurraaga, et lähme rattaga sõitma ja jooksma. Mina siis jooksma, Mia ja Silver rattaga sõitma. 
Kui kõik oli valmis ja väiksel Mial ootsused suured ning kiiver peas, avastasime me, et Silveri ratta kummid on tühjad. 

Ok, me pole vist tõesti kaua perega sportimas käinud... Pumpa meil ei olnud, oli ainult üks õnnetu näoga väike Mia, kellele nutt peale tikkus ja tühjade kummidega kasutu ratas. 
Õnneks saime Miaga nii kaubale, et nemad Silveriga lähevad tõuksiga poodi pumpa ostma ja mina käin jooksmas ära. Sest mina ei saa, oma suurt laiskust arvestades, lasta raisku seda, et mul on riided seljas ja tossud jalas. Ma lihtsalt pean siis jooksma! Ja kohe, ja kiiresti.

Lubasime Miale veel suure suuga, et lähme õhtul kõik koos ikka ka tiirule... Tegelikult ei läinud. 

Silver pumpas rattal kummid täis ja tsillisime hoopis kodus, õhtul vaatasime kõik koos multikat. Enne multika vaatamist vihastasin ma end TV3e ja Jänku Jussi peale roheliseks ja siis hakkasime rõõmsalt Autod 2 multikat vaatama. Mia on aga nii kaua multadieedil olnud, et esimesed viisteist minutit vaatas ta silmad punnis ja liikumatult multikat. Ta vist ei suutnud uskuda, et peale kahte kuud on multikad meie kodus tagasi. Ja siis äkki tüdines ta ära. Kõik, enam ta vaadata ei viitsinud. Hakkas mängima ja patjadest onni ehitama.

Super, mulle sobib. 
Kuigi eile oleksin ma isegi eelistanud, et ta oleks terve multika hüpnotiseeritult lõpuni vaadanud. Ma olin lihtsalt niiiii väsinud.

Aga miks see Jänku Juss mulle ette jäi? 
Kas sa oled näinud seda multika sissejuhatust TV3s? See on nii räige reklaam... Kohutav reklaam. Ja ma saan sellest aru, et mänguasju reklaamitakse ikka enne multikaid, nagu proteesiliimi enne seebikaid ja küttepuid enne talve. 
Ja kui muidu on reklaam keritav ja välditav, siis on see Jänku Juss sinna taidlema pandud, et lapsed ikka kindlasti seda vaadata tahaksid, ja kuidas siis vanemad keelavad lastel vaadata, Jänku Juss on tore ju. 

See on minu arvates nii seedimatu ja ebaeetiline, et mänguasjapoe reklaam on tehtud sellise läbinähtava, aga kavala nõksuga, et vanemad on selle ees suht relvitud. Inetu. Ja see Jänku Jussi kook, nagu mis asja? Jänku Jussi kook ja Erik Orgu kook. Hahhhha, korralikud jänesed ja toitumisnõustajad ei söö ju kooki?! Porgandit hoopis.

Ok. 

Rattaga sõitma ja jooksma läksime me hoopis täna hommikul. Hästi vahva oli, läksime üle kahe silla ja kokku üle viie kilomeetri. Miale mõjub see ratta peal loksumine nagu hobuse rahusti ja ta on alati koju tagasi jõudes, kas juba magama jäänud või kohe-kohe kukkumas. Täna ta õnneks päris magama ei jõudnud jääda, lihtsalt kallistas mind kõvasti, kui ma ta toolist välja tõstsin ja sosistas mulle kõrva: "Tuttu...". Tuttu läks aga õnneks ruttu üle ja tuppa jõudes oli ta juba reibas ja hakkasime hoopis joonistama. Ja jääteed tegema. 

Ja täitsa lõpp kui kiirest kõik nädalavahetused lähevad. Sul ka, eks?! Just oli reede pärastlõuna ja hops, jälle on pühapäeva õhtu käes... Vahepeal oleme ainult jalutanud, söönud, kiikunud, lilli ostnud, jalutanud, natuke multikat vaadanud, koristanud, raamatuid lugenud, pildistanud, maganud, söönud ja veel miljon rõõmsat pisiasja korda saatnud.

See nädal oli küll selline, mil ma päevade kiire vaheldumise pärast ei nurisenud, sest juba teisipäeval tulevad meile väga kaua oodatud külalised. Oleme juba kuu aega kalendrisse ristikesi teinud ja arvutanud mitu ööd veel magada on jäänud. 

Ja tänase seisuga on veel oodata vaid kaks ööd. 

Niiet kähku magama ja siis on meil veel ainult üks öö oodata, khmm.. magada ikka. Öösiti me ikka magame. 

Maga ka, head ööd!




Comments