Veel üks heietus sügiseesmärkidest ja septembris loetud raamatud

Septembri alguses endale seatud eesmärkidest on mu lemmikud Budapestiga tutvumine ja raamatute lugemine. Need on minus natukene isegi hasarti tekitanud.

Viiekümne kükiga päevas saan ma ka kuidagi hakkama ja no, kolmel korral nädalas tuleb väike trenn ka ära. Väike... Läbi häda ja ainult poole tunnine, rohkem lihtsalt ei viitsi. Kohutav on laisk olla, aga nii see on. Ma olen laisk.

Oi, tegelikult, sirvisin just uuesti üle, mis siis suure suuga lubatud sai ja näiteks, teleka vaatamine on meil ju täiesti nulli peale keeratud ja seda asendab igapäevane muusika kuulamine ehk enamik punkte on mul viie peale täidetud.

Ok, see trenni osa ehk kolme peale... Kindlasti parandan ennast. Kindlasti. Homsest. Hahhha, esmaspäev ju. Hea on jälle algusest alustada.

Ok. Tegelikult.
See septembris ei joo asi läks mul juba teisel nädalal täiesti nässu, läks lihtsalt meelest ära ja meenus alles siis, kui teine pokaal veini juba hinge all oli. No, mis teha. Järgmisel aastal tuleb ju uus september.

Aga raamatud.

Septembrit alustasin ma raamatuga "Mustad valed". Erootiline ajaviiteromaan. Ladus lugemine, mis on vürtsitatud seksistseenidega. Minu jaoks natuke igav, veidike selline teismelise tüdruku eluunistus, kus on raha ja draamat ja natuke headust ning naiivsust ja armastust. Palju armastust, igas mõttes. Meenutas natuke hallide varjundite raamatuid, aga minu arvates oli isegi natukene parem. Khmm.. ma muide, ei mõista hallide varjundite edu. Kui sealt seks välja võtta, siis ei jää suur midagi minu arvates järele. Aga see selleks.
Tagasi mustade valede juurde. Liiga etteaimatav oli see raamat minu jaoks veel ka, isegi selle loo suure puändi arvasin ma kohe ära, kui sellele natukene raamatu alguses viidati. Sellest täpsemalt ma siin ei räägi, ehk tahad ise lugeda. Ja sellest ei saa ma ka aru, miks selle raamatu nimi on "Mustad valed", kuidagi ei klapi nagu sisuga.

Teiseks lugesin ma septembris läbi raamatu "Britt-Marie oli siin". Vot see raamat meeldis mulle väga. Humoorikas ja huvitav, lausa paeluv. Mõnus vaatlus teistsuguste inimeste elust, Britt-Marie oli teistsugune ja ka kogu sündmuste keskmes olev kamp olid teistsugused. Samas on kogu lugu nii südamlik ja armas, isegi motiveeriv... Tõesti soovitan seda lugeda, ka selline ajaviitekas, aga hästi vahva ja eluline.
Ja ma lugesin autori nime alles siis, kui raamat oli juba läbi. Ma olin nii imestunud, et ta on mees, ja kui teda googeldasin, sain teada, et ta on 38 aastane. No, kummaline tundub lihtsalt, ehk sellepärast, et Britt-Marie on kuuekümnendates proua.  Ei, ma ei ole pettunud, huvitav lihtsalt. Heas mõttes huvitav. Mulle see Fredrik meeldib ja kindlasti loen tulevikus veel tema teoseid.

Kolmandaks tahtsin ma lugeda "Kuulikindlad lapsed. Tagage oma lapsele haigusteta elu" ehk siis raamat, mida soovitatakse lugeda taimtoidulistel perekondadel. Ütlen nii, et ma sain seda raamatut sirvides aru, et toimetan oma lapsega väga hästi ja õigesti, aga seda raamatut läbi lugeda ma ei suutnud. Esiteks niiiiiii palju statistikat Ameerika rahvastiku toitumisharjumuste kohta, teiseks see eneseabi õpiku kirjastiil ja kolmandaks liiga palju hirmutamist vähki haigestumisega.

Ühesõnaga, ma lugesin septembris kahte ja sirvisin ühte raamatut. Oktoobri esimene raamat on mul juba käsil ja selleks on "Le Rhino", aga sellest juba siis kui õige aeg on.

Jep. Nagu juba ka öeldud sai, siis raamatutega läheb mul hästi, aga vähemalt sama hästi läheb mul Budapestiga tutvumine.
Oleme Miaga kahekesi jalutanud, kärutanud ja trammitanud uutele põnevatele mänguväljakutele, armsatesse kohvikutesse ja ilusatesse paikadesse. Sama teeme ka nädalavahetustel, läheme kolmekesi koos välja ja avastame uusi asju enda ümber. Võtame kaamera kaasa ja pildistame, ostame jäätist ja naudime elu. Tore on koos olla. Kui vaid väike Mia end rohkem pildistada lubaks...

Head ööd!



Comments