Ma ainult kirjutaks ehk kas SEIK kalendermärkmik on sobilik minusugusele grafomaanile?

Minu eelmine kalenermärkmik oleks pidanud detsembri lõpuni vastu pidama, aga tõesti, grafomaan nagu ma olen, kirjutasin selle kaks kuud liiga vara täis.

Oktoobri lõpuks oli mu vana märkmik kaanest kaaneni häid ideid ja nende vähem säravaid sõpru täis kirjutatud. Ka Mia aitas natuke selle täitmisele kaasa, joonistas veel salaja kaanele issi ja kleepis mõned Maria kingitud kleepsud ka peale.

Ühesõnaga.

Mul oli vaja uut kalendermärkmikku, mis oleks algusega septembrist... sest novembri kuuga ei saa ju ükski normaalne kalendermärkmik alata.

Esialgu mõtlesin, et ma peangi endale päris koolipäeviku ostma, aga siis avastasin, et SEIK kirjastusel on olemas minu eelmisele märkmikule väga sarnased päevikud.

Mulle väga meeldib see väike formaat ja see, et terve nädal on korraga ees. Viimane on minu jaoks väga oluline. Ma olen küll grafomaan, aga ikkagi on väga tüütu, kui igale päevale on oma leht. Ülevaade peab olema korraga tervest nädalast. Pluss see üks-leht-üks-päev ajab märkmiku väga paksuks ja raskeks...


Olin oma uut märkmikku sirvides kohe ka rõõmus, et nüüd saan ju terve septembri ja oktoobri ka veel märkmete tegemiseks ära kasutada!
Noh, tegelikult minu unistuste märkmikus oleks paar lisalehte dot grid-is veel märkmiku lõpus... Ikka selleks, et vajadusel veel midagi olulist üles kirjutada, mis ei ole kuupäevade ja kalendriga seotud. Näiteks aadressid... Või see, millal Mia mingi uue sõna ütles või palju ta mingil hetkel kaalus. Või mõni oluline, aga mitte pidevalt kasutatav telefoninumber... eriti siis, kui keegi ütleb selle numbri käimasoleva kõne ajal. Ma ei ole ikka selgeks saanud, et kõne ajal saab telefoniga tegelikult väga operatiivselt vajalikke asju teha... Ikka hakkan kohe kiiresti pliiatsit ja paberit otsima. Ja just sellistel hetkedel oleksid need tagumised lehed minu jaoks väga olulised.

Seik märkmikul on hästi tore veel see, et alguses saab paika panna oma ootused ja lootused algavaks aastaks. Kirja saavad halvad harjumused, suured rõõmud, õnnelikud tunded ja timmimist vajavad mõtted. Kõik saab kirja, ja kui enda vastu selle täitmise ajal täiesti aus olla, on see suurepärane viis oma mõtete korrastamiseks ja eneseanalüüsiks.

No, mina juba tekitasin endale ühe suure mõttekoha. Märkmiku alguses on lehekülg, millele on vaja kirjutada oma suurimad kired. Mina siis kirjutan: Blogi, Instagram, Mia Helene, Silver... Ja siis mõtlesin kohe, et nii nõme ikka, et ma kirjutasin enne oma hobid. Ja alles siis inimesed, kelle jaoks ma tahan iga päev parem ja parim olla.
Vot, mõttekoht. Mina tegin omad järeldused ja korrastasin prioriteete oma peas juba samal õhtul.

Ja veel meeldib mulle väga selle märkmiku lõpus olev maailmakaart! Sinna saab märkida kõik aasta jooksul külastatud riigid. See on isegi natuke motiveeriv! Ma märkisin sinna hetkel Ungari ära, täpsustusega KODU, aga tuleva nädala reedel saan juba ka Iirimaa juurde lisada. Jess-jess!

Aga kui sa nüüd küsid, et kas selle märkmiku juures on ka midagi, mis mulle ei meeldi, siis ütlen ma, et kui ma saaksin muuta selle oma unelmate märkmikuks, siis ei oleks sellel kriitvalge paber ja selle nurgad oleksid ümarad. Noh, ja need tühjad lehed ka veel lõppu.

Ja siis oleks see täiuslik.

Aaa... mis mulle veel meeldib!?

Veel meeldib mulle väga-väga, et selles märkmikus on iga kuu alguses terve kuu ülevaade. Sinna on nii hea ära märkida, millal kes külas on või millal Silver jälle nädal aega kuskil komandeeringus on. Hahha, mu viimases näites oli veits viha sees eks?! Oli küll, sest meie sõidame Miaga juba uue nädala reedel ära. Silver läheb järgmisel päeval. Kui meie tagasi tuleme, siis ei ole Silverit ikka veel ja kui ta lõpuks laekub, siis ainult kaheks päevaks.

Aga mis teha, elu tahab elamist ja töö tegemist.

Aga selle postituse pealkirjas püstitatud küsimusele vastan ma nii, et SEIK märkmik sobib sulle küll, kui sa oled grafomaan, kes armastab minimalistlikku Eesti disaini ja kompaktsust sama palju, kui kirjutamist.

Mina armastan!

K bye!

Comments

  1. Kõlab peaaegu sellisena et järgmisena peaksid vaatama bullet journali maailma :D Saad valida täpselt sellise märkmiku nagu tahad (sh ümarad nurgad, dot grid ja mitte kriitvalge) ning täpselt oma vajaduste järgi üles ehitada. Ja ei pea sugugi nii kunstiliseks tegema nagu "bullet journal" googeldades ette viskab.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, mul oli üleeelmisel aastal Productivity planner, no muidugi läks mul seal ka veidi üle käte, aga üldjoontes ka see sobis mulle ka... Aga kas see on mingi koht, kust saab tellida oma vajaduste järgi? Või mõtled seda, et lihtsalt ostan märkmiku ja nö. disainin ise? Tea, kas Eestis ka keegi neid märkmikke teeb?

      Delete
    2. See jah pigem nii, et ise ostad ja siis disainid. Apollos ja Rahva Raamatus peaks leiduma neid kõige tavalisemaid dot-grid märkmikke. Laiem valik netis, aga siis on muidugi küsimus, kas Eestisse saadetakse. Mul endal on Lemome märkmik, piisavalt paksud lehed, hea arv ja noh... rohkemat ma ei vaadanudki.

      Eestis ma arvan, et keegi tellimise peale ei tee. Välismaa gruppides olen näinud küll aga see oleks ikka päris kallis märkmik lõpptulemuseks ja ma kardan, et mitte nii individuaalne nagu bullet journal originaalis mõeldud.

      Delete

Post a Comment