Mis siis nüüd Miale selga panna? ehk natuke juttu mu uutest meriinovillastest lemmikutest

Mäletan, kui suvel, kohe peale kõige kuumemat aega Budapestis, olid jälle sellised kahekümne viie kraadised päevad.
Ühel hommikul küsisin ma Silverilt, mis temperatuur väljas on, ta vastas, et kakskümmend neli kraadi. Ma kohkusin ja vastasin, et päris jahe ju siis... Hetk hiljem hakkasime mõlemad naerma. Võrreldes neljakümne kraadise ilmaga on see üsna jahe tõesti.

Kuhu ma tahan selle jutuga aga jõuda, on see, et ma ei oska üldse Miat riidesse panna. Ma ise olen pigem külmavares ja tahan, et mul oleks alati pusa seljas, või äärmisel juhul kotis, et saaksin selle vajadusel selga tõmmata.

Ja nii valmistasin ma veel hiljuti ka Miat pidevalt tuumatalveks ette. Jep, juba sügisel. Pidevalt panin ma talle liiga palju riideid selga ja mõned igaks juhuks kotti ka. Tihti hakkas tal aga liiga soe ja ma pidin tal väljas olles midagi seljast ära koorima, või siis tundus mulle hoopis, et tal on ikkagi jahedapoolne ja pidime hoopis koju tagasi kiirustama.


Selle aasta oktoobris sai Mia endale Heveren.ee e-poest kingituseks meriinovillased püksid ja pluusi. Pärast selle kingituse saamist uurisin ma väga põhjalikult, kuidas meriinost maksimaalne kasu välja võluda.
Ma sain teada, et meriinovill reguleerib ise kandja kehatemperatuuri ehk nii hea on teada, et Mial on selline kiht riiete all, mis ei lase tal ära külmuda, aga samas hoiab ka ülekuumenemise eest. Täielik kingitus minusugusele emale, kes pole kunagi kindel, kas lapsel on liiga soe või äkki juba külm.

Näiteks ei teadnud ma varem ka seda, et meriinot peaks kandma esimese kihina täiesti ihu vastas. Isegi alussärki või body ei ole vaja alla panna. Body, lapse keha ja kampsiku vahel, ei lase soojusel nii hästi püsida ja meriinol oma tööd teha.

Lisaks on meriinol ka väga hea omadus imada niiskust, ehk Mia keha on alti soe ja kuiv. Ja päriselt on ka, see ei ole vaid ilus jutt. Noh, ja vill on ju teadupärast ka antibakteriaalne, ehk see on lihtsalt nii suurepärane vahend lapse soojas hoidmiseks.

Meie oleme Mia meriinoriietega väga rahul, võin öelda, et ma olen neist isegi vaimustunud. Nad on ilusad, piisavalt pehmed, et palju ihu peale panna ja need värvid! Need imelised sügise värvid!

Miale meeldivad tema kollased püksid nii väga, et ma pean aeg-ajalt kauplema, et ta neid kodupükstena kasutusele ei võtaks. Vill ei taha nimelt hõõrdumist ja mul oleks kahju, kui ta need püksid kodus auklikus sahistaks ja kukerpallitaks.

Tali on ju endiselt taevas ja hoolimata sellest, et Ungari talv ei ole nii külm kui Eestis, on siin kohati väga niiske. Hetkel sajab juba teist nädalat järjest. Uueks nädalaks lubas küll kuiva ja isegi kuni seitseteist kraadi sooja, aga meie läheme siis Miaga Iirimaale. Ja Iirimaal on külm, ja sajab. Nii et, meriino kulub meile väga marjaks ära.

Ja päriselt, suured ka, kes tahaksid seda soojust oma nahal kogeda, siis Facebookis on grupp, kus on võimalik ka täiskasvanutele mõeldud meriinoriideid tellida, huvi korral lisa end gruppi: https://www.facebook.com/groups/1350522498444563/

Aaa, ja selle tahtsin ka ära kirjutada, et Dilling meriinoriided on rangelt kontrollitud ja ökoloogilised ehk lambad terved, inimesed soojas. Ja ehk on ka huntidel kõhud täis.

Täielik win-win.

Ega muud, hoia ikka end ja oma musirulle soojas! ☾

NB! Tänase e-esmaspäeva puhul piilu Heveren.ee e-poodi, leiad sealt häid pakkumisi Dilling meriinoriietele ja ka paljudele kehahooldusvahenditele!






Comments