Booming Bob eeterlikud õlid ehk toatäis tervist ja head lõhna

Ma olen alati olnud väga suur aroomiküünalde fänn. Kui õega noored olime, siis oli see meie emale sõna otses mõttes peavalu. Sõna otseses mõttes, sest ta on lõhnade suhtes väga tundlik ja valed ning liiga tugevad lõhnad panevad tal pea valutama. Mulle meeldis ikka terve vanni äär küünlaid täis laduda, CD-makk vannituppa vedada ja nii tundide kaupa soojas vees liguneda ning oma lemmikmuusikat kuulata. Või noh, siiani meeldib.

Minul panevad pea valutama viirukid, või vähemalt ma arvasin, et panevad. Hiljuti sain aga tuttavaks veel ühe Kadriga, kes selgitas mulle, et tihti kasutatakse viirukeid lihtsalt valesti ja sellest ka arvamus, et need panevad pea valutama või on liiga intensiivsed. Tossutatakse ära ja siis istutakse selle tossu sees. Nii mina just tegingi. Aga ei, nii ei ole õige. Pärast viiruki põletamist on vaja tuba ära tuulutada. Kõlab ka loogiliselt tegelikult, aga jah, kahjuks see teadmine mind veel mu viirukitraumast terveks ei ravi ja neid endale koju ostma ma ka ei kiirusta. 

Mina jään kindlasti lõhnaküünalde ja aroomiõlide juurde. 


Booming Bob orgaanilised eeterlikud õlid sain ma proovimiseks Mediron.ee e-poest. Ommm... just nägin, et seal on ka Booming Bob huulepalsamid... 

Aga need õlid. Minu kindlad lemmikud on tsitrused. Nii mõnusalt magusad ja samal ajal nii värsked. Eriti mõnus on nii, kui greip ja apelsin kokku segada ja pisipisike tilgake nelki juurde panna... mmmm... mega mõnus ja natuke jõulune lõhn. Kui ma esimest korda seda segu seitset tegin, siis ütlesin Silverile, et parem oleks, kui meie kodu üleni lõhnama hakkab ja ausalt, ma sain oma tahtmise. Küll liialdasin ma esimese hooga nelgiga, see on väga intensiivne aroom, ja pidin korraks isegi akna lahti tegema ning oma lambikesse tsitruselisi juurde lisama. 

Liska küünlas õli põletamisele lisasin ma aroomi ka oma vanniveele ja Mia vanniveele, kui tal nina natuke tatine oli. Mia vanni lisasin ma eukalüptiõli, see aitab lõõre lahti teha ja hävitab pisikuid. Kunagi lugesin ma kuskilt, et külmetuse korral soovitatakse eukalüpti lapse kaisuka peale tilgutada, siis aitab see lapsel terve öö lõõre lahti hoida. Kui seda naistega arutasime, siis jõudsime järeldusele, et kaisukaid ikka vist nii rüvetada ei ole ilus. Neil on ju oma lõhn ja see lõhn on oluline. Parem oleks see õli näiteks niiskele rätikule tilgutada ja lapse voodi peatsisse panna. Jah, selle tarkuse kavatsen ma kindlasti ära proovida.

Suurim üllataja on minu jaoks eeterliku õli ja äädika kasutamine pesuloputusvahendina, selle retsepti leidsin ma Mediron.ee lehelt. 
Ma ei oleks tegelikult seda isegi proovima hakanud. See tundub mulle kuidagi väga ekstreemne, aga mulle jäi Malluka Instagramis silma, et tema kasutab pesuloputusvahendina äädikat. Tal on küll mingid valmis pudelikesed ostetud, aga see teadmine andis mulle julgust proovida ja lootust, et mu puhas pesu ei jää väga äädikane. 
Ja väga õige, et ma proovisin. See töötab. Pesu jääb pehme ja värske. Äädika hais pesule külge ei jää, jääb aimatav õli aroom. Voodipesu pesemiseks teen ma endale ka teepuuõliga pesuloputsvahendi. 

Veel kasutasin ma apelsiniõli pesupähklite lõhnastamiseks. Ma lõpetasin pesupähklite kasutamise sellepärast ära, et märjal pesul oli ligunenud puukoore hais lõhn. Muidu olen ma pähklite pesuomadustega rahul, aga näe, ise selle peale ei tulnud, et seda lõhna aroomiõlidega neutraliseerida. Just neutraliseerida, sest päris ära see seda pähklitele iseloomulikku lõhna ei võta. Kui väga hoolega nuusutada, siis tunneb seda endiselt, aga domineeriv on ikkagi aroomiõli lõhn. Nii vahva, et saan nüüd oma pähklikesi kasutada ja rõõmus olla, et ei pea pesuvahendit nii tihti ostma. 

Parfüümi tahtsin ma ka teha, aga selleni veel jõudnud ei ole. Isegi retsepti vaatasin Pinterestist välja ja viina ostsin ära. Äkki homme teen selle ka lõpuks valmis. Õnnestumise korral kirjutan ma sellest eraldi postituse. Sest kui see apelsini lõhn jääb mu parfüümis selline, nagu ta otse pudelikesest nuusutades on, siis on mu julmusevaba lõhnaõli otsingud lõppenud. Aga elame näeme. 

Mõtlen küll, et maru oleks ringi jalutada ja nagu just kooritud apelsin lõhnata. Muide, apelsinil on ka tujutõstvad omadused ehk see on parim valik oma keha lõhnastamiseks. Endal tuju hea ja tesitel ka, kes ümberringi tsillivad.

Jep, hea on hästi lõhnata ja hea on, kui kodu hästi lõhnab.

Mis muud - pesu pesema, piparkoogid ahju ja aroomiküünlad põlema!
Varsti on jõulud!

X





♡ 

Comments