Meie jõululaupäev ja Pál-tänava poiste mängukas

Meie tänane päev algas kell 7.13 hommikul. Mia hüüdis oma voodist reipa häälega: "Emme! Mia ei tudu! Väljaaa!"

Ma olin nagu puuga pähe saanud, Silver oli nagu puuga pähe saanud. Eile õhtul olime me usinad Jõuluvana abilised ja panime Miale Ikea mängukööki kokku, et ta täna hommikul selle kuuse alt leiaks. Või noh, kuuse kõrvalt, sest meie kuusk on sama kõrge kui see köök. Ehk siis üsna madal.

Sekund peale puuga pähe saamist tuli mul meelde, et jõulud on ju käes, ja et ma tahan Miat filmida, kui ta esmakordselt oma kööki näeb. Vedasin end voodist välja, palusin Silveril veidi aega venitada ja olingi juba valmis kogu seda siirast rõõmu videole saama. Oma vaimusilmas kujutasin ma teda vist isegi rõõmsamana ette. Ta tuli suurde tuppa, vaatas seda kööki, katsus kapiuksi ja küsis panni. Ta tahtis kohe hakata süüa tegema. Ta oli rõõmus, aga mitte midagi ülevoolavat, mitte mingit käte plaksutamist või rõõmust hüppamist. Lihtne lause: "Palun panni ka."

Meie pisikese kuuse alla olid jõudnud ka mõne Eesti jõuluvana kingitused. Rakvere Jõuluvana rõõmustas Miat raamatutega ja Ivari ja Helena nimeline jõuluvana oli Miale saatnud toreda puidust pagari komplekti. Mial jätkus toimetamist terveks hommikuks, meie nautisime Silveriga kohvi ja uimerdasime niisama.

Lisaks kõigele sellele toredale oli meie kuuse all ka neli paari pidžaamasid. Kahed Miale, ühed mulle ja ühed Silverile. Meile kõigile olid ühesugused mõmmidega pidžaamad ja Miale lisaks veel minu värvitud Selfie Clothing pidžaama. Otsustasime oma karudega tudukad kohe selga tõmmata ja nendega terve päeva tsillida.

Ja me tsillisimegi terve päeva tudukates.

Lõuna paiku läksime me natukeseks mänguväljakule, sinna ei läinud me pidžaamades. Hahhha, oleme ikka kultuursed, kuigi ilm oleks kannatanud küll, Budapestis oli täna +11℃. Meie lähedal avati hiljuti väga vahva Pál-tänava poiste mänguväljak. See on vihmaste ilmadega mu lemmik, sest seal ei ole liivakasti. See mängukas on suhteliselt uus ja väga äge. Üleni puust. Seal on väike kohvik, juuksur, kellatorn, hobuvanker, töötav torutelefon. Kohvikus on pisike puust kohvimasin ja kassaaparaat ning juuksuris sirgendajad, föön ja pardel. See mängukas on isegi mulle endale väga huvitav. Kahjuks seda ma ei mäleta, kas ma Pál tänava poiste raamatut olen üldse lugenud. Lisan selle oma must read nimekirja. Pál tänav asub meie kodust vaid nelja minuti kaugusel, oleks huvitav lugeda raamatut, mille tegevus toimub siin ümbruses, aga kunagi väga ammu.

Kui koju tagasi jõudsime hakkasime kolmekesi koos kokkama. Tegime täidetud ahjukartuleid, lihtsalt ahjukartuleid, kreeka salatit, hapukapsast, hummust, leivakrõpse, täidetud vürtsikat paprikat. Kõike sai liiga palju ja koogi tegemise otsustasime me homseks jätta. Õhtul vaatasime veel Lotte ja lohede filmi ja sõime magustoiduks hoopis natuke jäätist.

Kõhud olid täis, tujud olid head, armas oli olla.

Mia läks juba jupp aega tagasi magama, meie sööme Silveriga nüüd wasabi Lay's-e ja joome natuke veini. Kanname endiselt oma ühesuguseid pidžaamasid.
Silver vaatab sarja ja mina kirjutan blogi.

Kuusk särab, Mia mänguköök ootab hommikut.

Kõik on ilus ja täpselt nii nagu olema peab! ❇

Soovin sulle kauneid jõule ja aitäh, et sa mu blogi loed!

X







Comments