Pappkastist väikeseks maailmaks ehk ägedamad asjad, mis me Miaga meisterdanud oleme


Minust sai meisterdaja tänu Anna Lutteri kõige esimesele laste online töötoale. Istusime Miaga juba viis minutit enne ülekande algust arvuti ees, kõik vajalikud asjad läheduses ja ootasime huviga. Lõpuks meisterdasime valmis vahvad vurrid ja karuselli. Nii tore oli, Miale meeldis ja mina nautisin. 

Minus tekkis suur huvi ja soov veel midagi teha. 

Lapsena ma ikka meisterdasin natuke, aga millal see veel oli? Veerand sajandit tagasi. Ja ega ma eriti näputöö inimene ei ole ka ehk see kõik kokku pani mu endas veidi kahtlema ja valima meisterdamiseks väga lihtsaid asju. Tegime Miale maske ja voodikaruselle ja akvaariumi ja kõiksugu asju, mida saab värvilisest paberist üsna lihtsalt valmis meisterdada. 

Aga siis hakkasin ma endale Pinteresti salvestama aina suuremaid ja uhkemaid asju ning sujuvalt hakkasin ka kõiki majapidamisse tekkivaid pappkarpe ja kaste alles hoidma. Ma seedisin seda kõike natuke ja mõtlesin, et fuck it, kui läheb pekki, siis läheb pekki. Miale meeldivad suure tõenäosusega kõik käkerdised, mis ma valmis teen. Ja nii ka on... kuigi tõesti, suurem osa mu käkerdisi on päris hästi välja kukkunud.

Värvilisest paberist asjade tegemine on ka tore, aga oma kutsumuse leidsin ma hoopis pappkastides. Kui sul ka huvi on, siis pane Pinteresti otsingusse sisse "cardboard box", "cardboard box crafts" või "cardboard box ..." ja kolme punkti asemel suvaline asi... ja sa leiad selle. Ok, testisin just küsides Silverilt suvalise sõna ja ta ütles "hazelnut". Hahha ja seda just ei ole, aga saad mu pointist aru küll, eks?! Ühesõnaga, minu suureks imestuseks on võimalik tühjast Ikea kastist terve väike maailm valmis meisterdada. Ja meie oleme sellega juba algust teinud.

1. Iglu - iglu ehitamise idee tuli mul, aga valmis ehitas selle Silver. Mina ei oleks neid juppe ealeski nii hästi klappivaks mõõta suutnud. Ma nimelt oskan isegi joonlauaga kõverat joont tõmmata. Iglu tuli välja imeline, aga paar päeva pärast selles aktiivselt mängimist tegime sellele tootearendusena ka katuseakna, seal sees kiskul olemine ikka ilgelt palavaks. 


2. Televiisor -  televiisori tegemise idee tuli mul suht kohe, kui Mia endale Sipsiku raamatu sai. Kes selle raamatu sisuga tuttav on teab, et Anu ja Mart ehitavad seal endale teleka, kus Sipsik saatejuhiks hakkab. Ühel hommikul otsustasin selle teleka lõpuks valmis teha ja tõesti vahva sai. Mia mängib sellega siiani väga palju, jutustab mulle lugusid ja paneb kõik oma nukud erinevates multades uutesse rollidesse.


3. Sülearvuti - näitasin Miale Pinterestis erinevaid asju, mida saaksime soovi korral meisterdada ja lasin tal endal valida. Esialgu tundus mulle selle läpaka tegemine jube tüütu, aga tulemus sai ägedam, kui ma lootsin. Juhendeid ma ei otsinud ega lugenud, võtsin vaid oma arvuti ette ning proovisin luua sellega võimalikult sarnast seadet. Arvan, et sain päris hästi hakkama. 


4. Postkast - Mia küsis mu käest eile hommikul täitsa lambist, et kas me saaksime talle postkasti meisterdada, tal on vaja üks kaart saata. Noh, ikka saab, arvasin ma kohe ja mõtlesin, et see ei saa raske olla. Kindluse mõttes tippisin ikka Pinteresti ka "cardboard box mailbox" sisse ja hops olemas. Nii ka meie postkast. 


5. Haldja tiivad - need tegin ma täitsa enda soovil, Sutu pillirookõrrest haldjakepp ja wc paberi rullist krooni ka juurde. Mia värvis krooni ja võlukepi, mina tiivad, ning me jäime mõlemad tulemusega väga rahule. Noh, nüüd just tulin ma muidugi alles selle peale, et oleksin ju võinud need tiivad seest ka ära värvida. Aga jah, küll jõuan.


Ma olen meisterdamise enda jaoks taasavastanud ja loodan, et see tuhin mul veel niipea üle ei lähe. Mia vist loodab ka. 

Salvestan ja otsin endiselt erinevaid lahedaid asju, mida veel teha võiks. Näiteks tahaksin ma lähipäevil Miale lauatelefoni ja kitarri meisterdada. 

Õnneks on Mia ise ka meisterdamisest väga huvitatud ja kui me juba paar päeva midagi teinud ei ole, siis tunneb ta huvi, et millal ja mida teha võiks. Ta on mulle abiks kääre ulatades ja liimi laiali ajades. 

Kui pappi jätkub, siis teeme kindlasti veel palju toredaid asju!

Musid!












 

Comments