Kuidas ma kodus tomateid peidan ehk asjad, mis mu abikaasat minu juures närvi ajavad

Olgu enne veel öeldud, et need on asjad, mis mina arvan, et talle kõige enam ajudele käivad.  Ja ka see peab olema öeldud, et me suudame alati tekkinud arusaamatusi täiesti möödaminnes ära klaarida ja huumoriga võtta. Vähemalt tavaliselt.

Võta ka sina seda loetelu humoorika vaatlusena meie igapäevaellu.



Kuus asja, mis Silverit närvi ajavad  + minu kommentaar (loe: eneseõigustus): 

1. Ma peidan asju - Silver tavatseb öelda, et meie kodus ei ole asjadel õigeid kohti ning ta ei leia kunagi midagi üles. Noh, ja see olevat kõik minu töö. Siis tavatsen mina talle vastu öelda, et ta on kindlasti maailma kõige halvemate asjade otsijate top kolmes. 

Näiteks võttis ta ükspäev külmkapist tomatid välja ja küsis mu käest, et kas kuskile on veel tomateid ära peidetud. Ma olin hämmingus, ma isegi ei söö eriti tomateid, mis peaksin ma neid ära peitma. Või üldse midagi ära peitma. Tegelikult on asi nii, et mulle meeldib asju ümber paigutada küll. Noh, näiteks lõikelaudu või riiuleid või raamatuid. See annab ju kodule natuke värskust juurde. Aga mis sööki puutub, siis minu arvates on meil üsna loogiliselt asjad kappidesse paigutatud ja mingisugusest asjade peitmisest või ümber tõstmisest ei tea mina küll midagi. Lisaks on meie kogu köök ja kodu nii väikesed, et on vaja lihtsalt silmad lahti teha ja kõik asjad ongi juba silmeall. 

2. Ma jätan oma tossud keset esiku põrandat - võtan süü osaliselt omaks. Ma tulen tihti uksest sisse ja tegelen juba kohe mingite teiste asjadega ning need tossud saavad nii muuseas ära võetud. 

Teisalt ei võta ma osa süüd omaks, sest Silver tahaks, et kõik tossud oleksid täpselt joonele pandud ja sentimeetri täpsusega üksteise kõrvale paigutatud. Muide ta treenib hetkel Miat selliseks, aga sai raske pähkli - ema geenidega. 

3. Ma jätan wc tule põlema - vot see pagana wc tule probleem on mul lapsest saati olnud ja ma ei oska seda välja ravida. Nüüd olen vähemalt nii palju arenenud, et vaatan wc-st väljudes üle õla ja kui tuli põleb, siis lähen seda kustutama. Ja nii suht iga kord, kui ma vetsus käin.

4. Ma ütlen jalapeño nii nagu kirjapilt on - noh, "jalapeeno" ja nüüd juba tihti ka "hapupeeno", mis on meie väikse Mia uudissõna. Ja olgem ausad, ma tean ju, kuidas jalapeño öeldakse, aga elus peab ju natuke vürtsi ka olema... wink-wink! 

5. Ma jätan oma vee tasse igale poole vedelema - mulle meeldib, et mul on alati tass või pudel veega vaateväljas. Ja teinekord juhtub tõesti nii, et neid on igas toas, aga meil on ainult kolm tuba ehk siis ei saa neid ju niii palju olla ja päris kindlasti ei ole neid igal pool.

6. Ma ehmatan koguaeg ja kõige peale - küll kukub midagi ja siis naaber kopsib või keegi kõnnib akna tagant möda. Või hiilib Silver vaikselt mu seljataha ja siis hakkab midagi rääkima, ofc ma ehmatan ju. Või siis lõpetab ta tööpäeva ja tuleb suurega hooga magamistoast välja, muidugi ma ehmatan, sest olin just keskendunud kastme segamisele ning sügaval oma mõtetes. 

Lisaks ütleb ta, et mu ehmatamise häälitsuse puhul on võimatu kindlaks teha, mis raskusastmega olukord tekkinud on. Ma karjatan ühte moodi siis, kui oliiv maha kukub ja ka siis, kui noaga näppu lõikan. Tegelikult olgu täpsustuseks öeldud, et kui midagi päris-päris tõsist juhtub, siis ei tule mul piiksugi suust välja. 

Aga muidu olen ma ikka päris cool naine ja hea abikaasa.




Comments