Support your local ehk minu ehtekarbi sisu ja lemmikud Eesti ehtebrändid

Ehted. Just need Eesti ehtedisainerite loodud ja nii ilusad ja naiselikud ja tähenduslikud. Just nendest tahan ma täna kirjutada, sest ma loodan südamest, et need pisikesed ettevõtted tulevad koroonakriisist pea püsti välja ja loovad kõiksugu kauneid asju ka veel väga kaugel tulevikus. 

Minu kolm lemmikut:

1. Kuma Design - Kuma ehteid on mu ehtekarbis kõige rohkem. 

Hetkel on mu lemmikuteks kuu- ja ringikujulised kõrvarõngad. Kuu kõrvakaid armastan ma kanda nii, et üks tähistab noorkuud ja teine on tippudega alla suunatud. Neid kandes tuleb kohe selline maagiline tunne peale. ☽ 

Hõbedased Hoop kõrvakad on aga oma lihtsuses nii kaunid ja minimalistlikud, et sobivad kõigega ja igal puhul. Lihtsalt imelised! Kindlasti annab nele lisaväärtust ka see, et mõlemad kõrvarõngad on kingitud mulle väga-väga kalliste inimeste poolt!

Nagu kõik mu Kuma ehted. 

Lisaks eelmainitud ehetele on mul veel kaks energiakeed, millest ühe kinkis mulle mu vanema ja teise tädi, üks pross, mille ma Instagrami mänguga võitsin ja ühed musta ja halliga kahtepidi kantavad ööliblikad, mis olid tädi kingitud energiakeega komplektis. Viimased lähevad aga imeliselt kokku ka mu V.O.H Stone laavakivikeega ja just sellega ma viimasel ajal neid kannangi. 

V.O.H ei mahu küll minu kolme lemmiku hulka, aga siiski on nende keest saanud üks mu (ja ka Mia) kantavamaid ehteid. See on väga lihtne, ilus, hea tundega. Ja mu väga kalli sõbranna Kaija kingitud. 2. Helge Stuudio - Kui mu teistel kahel lemmikul on ka ehteid, mida ma endale eriti ei igatse, siis Helge kraami riisuks ma vist täies ulatuses kokku. 

Tänaseni on mu lemmikud kõrvakad Helge valikust Dewi earrings. Vaata neid ometi! Nii kaunid ja õrnad, aga samal ajal ka omapärased ja pilkupüüdvad. Kahjuks Miaga koos neid kanda ei saa,  sest ta rapsib nii, et otsime alati lõpuks restorani põrandalt mu kõrvarõnga tagust. Need Dewid kinkis mulle ema eelmise aasta sünnipäevaks. 

Sel aastal sain ma õe käest sünnipäevaks Pearl kõrvarõngad. Ja ka need on imelised. Naiselikud, pisikesed ja väga luksuslikud. 

Lisaks on mul Helge Luna choker. Seda keed ma küll väga palju kandnud ei ole, sest see ei ole lihtsalt selline läheb-iga-asjaga-ehe, aga ometi on ta minu ehtekarbis 100% asendamatu ja vajalik. 


3. NVBYK - esimese NVBYK ehte sain ma Silverilt meie esimestel jõuludel kingituseks, selleks oli Time To Rock käevõru. Ma olin pööraselt õnnelik!

Oma esimese NVBYK kee ostsin ma rahade eest, mis sain siis, kui enne Ungarisse kolimist kappi seisma jäänud riided/ehted maha müüsin. Ostsin endale esimese viiekümne euro eest Mine Metsa kee ja see on mul siiani kaelas. Eeee... kaks aastat juba. Siis ei läinud kaua mööda, kui ma ostsin endale ka Kickass kee. Muide ka riiete müügist saadud raha eest.. oi, ma müüsin ikka palju asju maha. Lisaks ehetele ostsin ka ühe Tallinn Dollsi pluusi ning Kriss Sooniku pesu ja nimetähe T-särgi. 

Just siis tegin ma ka endaga kokkuleppe, et ei kuhja endale enam asju kokku ja ostan vaid kvaliteetset ja mulle väga meeldivat kraami. Ma müüsin kokku maha umbes 70 asja (hindadega €2-€10), aga osta sain endale vaid viis. Viis asja, mida ma väga tahtsin ja endale juba pikalt soovisin. 

Ma kannan kõiki neid tänaseni ja olen oma ostudega endiselt väga rahul. 

Nii, kaldusin teemast kõrvale. 

NVBYK. 

Krissi ehetest on mul olemas veel ka jalakett, mille kinkis mulle mu tädi Sirje viimastel jõuludel ja ka see kett on mul sellest ajast peale peaaegu kogu aeg küljes olnud. See on nii kaunis, lihtne ja tähenduslik. 

NVBYK ehete juures võlub mind kõige enam just see, et neil on leitud tasakaal sügava, tugeva naiselikkuse ja puhta ning lihtsa joone vahel. 


Need kolm on mu kõige-kõige lemmikumad ehtebrändid, kelle ehteid ma päevast-päeva enim kannan ja kelle valikust tahaksin ma veel niiiii palju asju juurde. 

Aga mul on armsaid ehteid ka Tanel Veenrelt, Kirjult, Radezainilt, HeretSaardilt, Ollalt, KuuRuumiltMantrakeelt ja Cuprumestilt. Ainsad välismaised ehted on mul Pandora käevõru ja üks paar Tisento kõrvarõngaid. Ka neid armastan ma väga. 

Minu jaoks oli väga suur asjadest hoolimise õppetund ka see, kui meil esimeses Budapesti korteris vargad käisid. Ma pidin koostama kindlustusele nimekirja asjadest, mis mult võeti. Hakkasin hooga kirjutama: Kuma kõrvakad, Helge kõrvakad, Veenre Berried, Tisento ripatsid, ühed Läti disaineri kassikõrvakad... ja nii edasi, ma mäletasin hästi endale kingitud ja kalleid ehteid. Mul on tänaseni neist kahju, ja ma tahaksin neid endale väga tagasi. Ma tahaksin just neid samu vanu tagasi, mitte uusi samasuguseid... 

Mida nimekiri edasi, seda raskem oli mul meelde tuletada, mis pudi seal koos oli. Olid mingid kahe eurosed südamekesed ja mingi kee ja veel mingi kee. Ja mingid Aliexpressi sõrmused ja ma ei tea, mis jama veel. Lõpuks hakkasin ma juba kahtlema, kas mõni asi oli mul üldse kaasas, või on ta hoopis Eestis ära pakitud ja ootab mind koju tagasi... 

Ma tegin selle nimekirja kuidagi ära, aga ma ei tea tänaseni täpselt, kas mul said ikka kõik asjad sinna kirja, sest mul oli kõike niiiiii palju ja väga vähesed asjad olid mulle päriselt väga-väga olulised. 


Täna on olukord selline, et mul on endiselt üsna palju ehteid, aga ma tõesti armastan neid väga ja ma võin vabalt nad kõik unepealt ette lugeda. Kõik mu ehted on mulle armsate inimeste poolt kingitud või olen need ise mõnel tähenduslikul hetkel ostnud. Heret Saardi ja Radezaini ehted on ainsad, mis ma olen saanud koostööna, aga ka need on mu ehtekarbis väga olulisel kohal ja mulle hästi hinge pugenud.

Kokkuvõtteks. 

Miks ma üldse seda postitust kirjutama hakkasin on see, et ma tahan juhtida su tähelepanu väikestele Eesti firmadele ja anda sellega oma tänusõnad (ja Mia käes olevad moonid) inimestele, kes nende ettevõtete taga seisavad. Sügav kummardus!

Võib-olla sa ei teadnud neist mõnda ja vaatad nüüd just neid lehti, kui emale, õele või sõbrannale kingitust otsid. Või endale midagi ilusat osta tahad. 

Hoiame üksteist ja eelistame ja ostame ja kingime Eestimaist!Comments

  1. Ma üsna hiljuti avastasin su blogi (vist siis, kui sa kapselgarderoobist kirjutasid) ja nii meeldib. Hästi tore on ka see, et sa ei ole selline tarbimishull nagu paljud blogijad, vaid ostad pigem kvaliteetseid asju. Ma ise püüan ka sinnasuunda liikuda ja fännan ka täiega eesti disaini. Seega on taolisi postitusi nii tore lugeda. Kuma kuukõrvarõngad tellin vist endale ka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii tore kuulda, aitäh sulle nende sõnade eest! 💛

      Delete

Post a Comment