Juunis ostetud riided, tootjamaad ja hinnad ehk kuidas mul asjade mitteostmisega läheb, või pigem ei lähe...

Eelmise kuu lõpus lubasin endale, et ma ostan riideid ainult äärmisel vajadusel ja valin alati Euroopas toodetud asjad.

Kuidas mul läheb? 

Mul on hästi kahju seda öelda, aga ma olen libastunud. Õnneks mitte päris nii, et ma H&M-is tutikaid asju shoppamas käisin, aga päris ilma Aasias/Aafrikas õmmeldud riieteta ma seda juunikuud mööda ka ei saatnud. 

Minu ostud:

1. Asose kübar - ostsin kasutatuna Yaga.ee e-poest ja ei ole seda veel tegelikult isegi kätte saanud, see ootab mind Eestis. Hind €13. Made in China.

2. Adidase tuulejope - selline mille saab mega-mega pisikeseks kokku voltida ja väiksesse käekotti pista. Mul oli seda tõesti vaja, ma lihtsalt ei ole vihmavarju inimene. Jope hind oli €25 (täishind €91). Made in Cambodia.

3. Decathloni lühikesed püksid - Olen endale juba päris pikalt lühikesi pükse otsinud ja mitte ükski paar ei ole päris hästi istnud. Nüüd käisime nädalavahetusel Decathlonis saunalinasid ostmas ja need püksid hakkasid mulle kohe silma. Proovisin ja tõesti mulle õiged. Piisavalt pikad ja mitte liiga sportlikud, kuigi tegu on matkapükstega. Made in India. Hind €11. 

4. H&M pikk must kleit - Taaskasutusest hinnaga €8. See on täpselt selline minimalistlik ja igale poole sobiv kleit, ilusad ehted peale ja minek. Made in Cambodia.

5. Debenhams Redherring lilleline (väga läbipaistev!) kleit - Taaskasutusest hinnaga €7. Made in Morocco.

Kleidid ja kübar said ostetud täiesti selle pärast, et ma lihtsalt tahtsin. Otsest vajadust mul nende asjade järele ei olnud. Küll aga valisin ma need sellised, et tean, et kannan neid vähemalt viis aastat. Ma kannan üldiselt oma asju väga kaua ja proovin neid hästi hoida. Kui mingil põhjusel ise neist tüdinen või nad mulle muul põhjusel enam ei sobi, siis annan nad alati kellelegi ära või proovin maha müüa. 

Lühikeste pükste ja vihmajope järele oli mul tõesti vajadus. Nüüd isegi mõtlen oma Heavy Toolsi jope Eestis müüki panna, sest tegelikult kahte mul otseselt vaja ei ole ja Adidase oma on tunduvalt praktilisem. Noh, mõtlen seda asja, aga tõesti usun, et asjad peavad ringlema, mitte kapis seisma.

Arvestades, et ma juunis tegelikult ühtegi asja endale osta ei plaaninud, on viis asja ikka väga palju. Aga arvestades, et umbes kaks kuud enne seda ei ostnud ma endale mitte ühtegi asja on see jällegi vist üsna tubli tulemus, ja üle poole asjadest on ju veel ka teiselt ringilt. 

Ka juulikuus ei ole mul plaanis mitte midagi osta. Hahha, vaatame, kas saan parema tulemuse kui sel kuul!

Pikka iga kõigile mu ostetud asjadele!












Comments