Kevélyhegyi lavendlipõllul

Lavendel. 

Mul on raske endale paremat lõhna ette kujutada kui lavendlilõhn. Varasemas elus (enne Ungari aega) on mul sellega väga vähe kokkupuudet olnud, aga viimasel ajal tuleb see nagu iseenesest minu juurde. Või noh, mina lähen ikka tihti ka tema juurde. 

Näiteks, ühel meie läheduses asuval mänguväljakul on kaks hästi suurt lavendlipuhmast ja oi, kui hästi need palaval ja vihmasel päeval lõhnavad... Mind kohe tõmbab sinna, nagu mesilast.


Ja üleeile, üleeile käisin ma lausa lavendlipõllul. Kevélyhegyi lavendlipõllul. 

Autoga parklasse jõudes oli meil tunne, et kuskil läheduses toimub hoopis mõni vahva pidu, mille dresscode on kokteilikleidike. Peaaegu kõik naised olid kleitides ja kena meigiga ning ehitud, mehed viisakalt riides, lapsed nunnud. 

Selle põllu näol on tegemist tõelise influencerite ja fotograafide magnetiga. Pildistamiseks on põllu ääres isegi eraldi ala, kust on keelatud taimi lõigata. Sellele alale pääsemiseks on vaja osta eraldi pilet, mis maksab HUF5000 (€14) tund. Kas pildistamise piletiga ka kotike taimi kaasa tuleb, seda ma ei tea. Heh, hea idee ka Eesti rapsi- ja moonipõllu peremeestele. 

Neile, kes aga põllule peamiselt taimi korjama lähevad on süsteem hästi lihtne. Saad osta suure või väikse koti ja selle täie taimi võid endaga koju kaasa võtta. Suure kotitäie hind, mis ka mina korjasin, oli HUF2800 ehk 8 eurot. Väiksem oli veidi odavam, aga vist mitte oluliselt. Oma käärid võis kodust kaasa võtta, aga neid sai ka kohapealt laenutada (HUF500). Rahvast oli seal üsna palju, aga mitte liialt. Vabalt sai hoida võõrastest distantsi ja ruumi jäi üle ka. 

Nii vahva õhtupoolik oli. 

See põld oli imeline ja selle lõhn veel imelisem. Sain sõbrannaga pläkutada, pilte teha ja värskes õhus aroomiteraapiat ning loodusvaateid nautida. 

Ma sain midagi hingele, midagi vanni ja teeks ja koju lõhnama ja ka Eestisse toomiseks. Ja proovin endale ka lavendlist parfüümirulliku teha. Loodan, et õnnestub! Hahha, ja nüüd istun juba mitu päeva ninapidi Pinterestis ja uurin, et mida huvitavat ma sellest koju tassitud lavendlihunnikust veel teha saaksin. 


Kindlasti, kui sa kunagi juunikuus Ungarisse satud, siis mine neid imelisi põlde vaatama, mõnus ja soodne suveniir ning äge elamus on garanteeritud. Lisaks on see midagi Ungarile ja ungarlastele väga omast, siin tehtavat neist isegi küpsetisi ja siirupeid. Ka lavendli jäätist olen ma juba proovinud.

Paprika ja lavendel - need on kaks Ungari asja. 

Armastan! 












Comments

Post a Comment