Mai raamatud ja mu ema blogi

Mais olen ma üsna tubli lugeja olnud. Oli hetki, kui lihtsalt tahtsin mõtted välja lülitada ja reaalsuses mitte viibida, aga tuli ette ka hetki, mil oli soov teada, mis raamatus edasi saab. Selle kuu lemmikuks on vist "Küsimärk on pool südant". Just vist, sest päris vaimustunud ma sellest ka ei ole. Punkte andsin ma rohkem küll 21. sajandi õppetundidele, aga seda sellepärast, et ma arvan, et see on igale inimesele väga kasulik lugemine. Pooleli jätsin sel kuul vaid ühe raamatu, läbi sai loetud viis teost. 

Lisaks sai maailm maikuus ühe armsa raamatublogi võrra rikkamaks. Minu ema Pille hakkas pidama blogi "Pille raamatu ja Kassiga".  See blogi on hoopis mu selle kuu lemmik!
 
1. M. Dawson "Kosjasobitamine algajatele" ★★★★

Väga mõnus ja lihtne lugemine neile, kes usuvad, et igal inimesel võivad olla maagilised võimed. Jälle üks tore raamat sellest, et me peaksime alati vaatama teist inimest seestpoolt väljapoole. Ei ole vahet kuidas keegi välja näeb, kui vana ta on või millesse usub, kui me laseme kõigil olla need, kes nad on, on maailm meile palju parem paik elamiseks. 

2. S. Luitsalu "Ka naabrid nutavad" ★★★

Võib lugeda, aga samas ei kaota midagi, kui ei loe ka. Ehk siis on huvitavam, kui elad kuskil Kakumäe eramajade rajoonis ja oled üks neist nutvatest rikastest. Minul ei olnud kahjuks õnneks neist mitte kellegagi samastuda ja ehk just sellepärast jäi see raamat minu jaoks pigem keskmiseks. 

3. S. Lundberg "Küsimärk on pool südant" ★★★★

See lugu on raske lapsepõlvega naisest, kes on nüüd kuulus fotograaf. Ta on oma lapsepõlve ja selle sündmused oma hinge ära peitnud ja terve elu uskunud, et ta on vastutav tegude eest, milles ta tegelikult süüdi ei ole. Mõnus lugemine, traagiline lugu, aga ehk natuke liiga venitatud. 

4. Y. N. Harari "21 õppetundi 21. sajandiks" ★★★★

Astusin korraks oma romaanitsoonist (loe:mugavustsoonist) välja ja lugesin natuke ka silmaringi avardavat kirjandust. Olen õnnelik, et seda tegin. See raamat paneb mõtlema ja annab mõtteainet, samas on see hästi lihtsalt kirjutatud ja lobe lugemine. Autor võrdleb selles raamatus tänapäeva ja minevikku ning loob kujutluspilti tulevikust. Laias laastus käsitleb see raamat maailma ja selle valitsemist, inimest ja tema väljavaateid tulevikus. Ja minevikust räägib ka päris palju. Keskselt räägitakse ka tehisintellektist ja selle loomisest, inimeste biohäkkimisest ja sellest, kuidas me ise laseme ennast häkkida. Oh jah, veel palju huvitavaid teemasid on seal, loe ise.

5. A.Laurain "Punase märkmikuga naine" ★★★★

Hea lühike ja kiire lugemine, natuke liiga etteaimatava lõpuga. 

Pooleli jäi L. Durrell "Clea", sest seal oli minu jaoks liiga palju looduse ja olustiku kirjeldust. Rohkem actionit!

★★★★★ - väga hea, soovitan kindlasti
★★★★ - täitsa hea, soovitan
★★★ - okei, võib lugeda
★★ - kehvapoolne, pigem ei soovita
★ - halb, ei lugenud ise ka lõpuni

Sain pärast eelmist postitust päris mitu küsimust telefonist raamatute lugemise kohta. Ma ei ole ammu juba oma Kindlet välja võtnud ja loen raamatuid läbi Elisa äpi. Seal on päris palju põnevat Eesti keelset lugemist. Vanemaid raamatuid on rohkem, aga sekka tuleb ikka ka päris värskeid. Äpis on ka kuulamise funktsioon, ma armastan väsinuna teha nii, et loen ja kuulan korraga. Ja teksti tausta saab ka tumedaks panna, nii ei ole silmadele ekraan väga kurnav. Soovitan seda tõesti, maksan selle eest alla kümne euro kuus ja loen tavaliselt läbi kaks kuni viis raamatut. Igal juhul on kasud sees.

Ole musi ja loe ka!

NB! Ja võid mulle häid raamatuid ka soovitada. Eriti neid silmaringi laiendavaid tahaks veel lugeda, romantikud leian ise ka üsna lihtsalt ülesse. 



Comments