Support your local ehk mõned ägedad Eesti brändid, kes re- ja upcyclevad

Kui ma oma riidekapi sisu olin üksipulgi läbi vaadanud, suure kotitäie asju naabritüdrukule andnud ja oma vajadused hästi hoolega läbi mõelnud tahtsin ma ka Reet Ausi filmi "Out of Fashion" uuesti üle vaadata. Seda ma kahjuks enam kuskilt ei leidnud, aga selle aseaineks lugesin ma läbi hoopis ta blogi. 

Kõike seda lugedes ja veel ise uurides ja vaadates jäid mulle silma mõned Eesti ettevõtted/inimesed, kes minu arvates on väga ägedate up- ja recycle ideedele tulnud. Upcycling on siis see, kui millestki tehakse midagi väärtuslikumat ja recycling on see, kui ülejääki/prügi kasutatakse uue toote tegemiseks.

1. Reet Aus - kindlasti oled sa UpShirtidest kuulnud, aga minu tähelepanu köitsid veel ka teksajääkidest tehtud vaibad. Lisaks võtab Reet Aus tagasi ka kõik enda kollektsioonide rõivad, kui nad on sinu poolt ära kantud ning sa tahad neist vabaneda. 

2. New Rustic kotid - pilkupüüdvad ja värvilised ning iga kott on isemoodi! Nende kottide valmistamiseks kasutatakse riide- ja nahajääke, mis läheksid muidu prügikasti.

3. Kira baleriinad -  Baleriinad ise on lihtsad ja toredad, nende tald on autorehvidest ja pealmine osa ümbertöödeldud puuvillast. Ja hästi tore on see, et ka Kira võtab kasutatud jalavarjud tagasi ning võimalusel vuntsib need üles ja annetab heategevuseks.

4. Softrend Green Label diivanid - Kõik Green Label seeria diivanid on valmistatud kangajääkidest ja on sellega seoses ka ainueksemplarid. Eriti vahva. tahaks neid näha! 

5. Maitea Disain - eriti ägedad vintage ja second hand riided, mis on Mai poolt upcycletud.

6. Oma king plastpudelitest sussid -  nii tore on teada reaalset kohta, kuhu pudelid lähevad või mis neist saab... Kui mul oleks susse vaja, siis ostaksin need kindlasti. 

7. NäNu beebiriietest jänes - Kui armas mõte! Miks hoida alles karbitäis beebiriideid, kui saab alles hoida vaid ühe jänese, mis on sinu enda musirullile väikseks jäänud ja emotsionaalselt olulistest riideesemetest õnneldud?! 

8. Mimo Disain kleidid ja jänesed - Jällegi nii armas mõte, kuidas pisikesi kangajääke ära kasutada ja neile uus elu anda. Mial on üks katsikukingituseks saadud Mimo jänes ja talle on see alati väga meeldinud. See, et Mimo Disain ka kleite teeb, tuli mulle paar nädalat tagasi täieliku üllatusena. 

Need asjad on nii lahedad, omamoodi ja hingega. Näiteks New Rustic kott ja Upshirt on mul juba päris pikalt soovide nimekirja eesotsas, aga näe, ei ole hetkel uut särki ega kotti vaja. Kindlasti, kui vajadus tekib, siis ostan need endale ära!

Ja ka see on nii vahva, et juba päris paljud väikeettevõtted, kes valmistavad riideid/tekke/vms kasutavad kangajääke näopuhatuslappide või scrunchiede tegemiseks. Iga samm loeb ja iga tegu on oluline. 

See pilt on lihtsalt pilt ja ei ole tõesti teemaga mitte kuidagi seotud. :D



Comments

  1. Tellisingi endale New Rusticu koti. Olen väga rahul oma uue suvekotiga! Teenindus oli ülikiire, tellimus täideti juba järgmisel hommikul !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tõesti väga kiire! Ostan endale ka kindlasti esimeselt võimalusel! :)

      Delete

Post a Comment