Tilk! - väega kosmeetika ja keskkonnasõbralik mõtteviis

Sulle ei ole kindlasti üllatus, et ma olen väga huvitatud erineva loomtestimata, vegan ja loodusliku kosmeetika kasutamisest ja testimisest. Niisiis, olin ma väga õnnelik, kui sain Tilk! brändilt kirja pakkumisega nende tooteid proovida.

Tilk! Nii armas nimi ja igal hommikul neid potsikuid oma vannitoas nähes tahaks kohe seda rõõmsat lastelaulu jorisema hakata. Tead ju küll: "Langeb mu pähe vihmatilk, õhus kevadet on tunda... Veel üks tilk, tilga järel tilk..." 

Kindlasti tahtsin ma proovida Tilk! toodete hulgast deodoranti, detox näomaski ja toonivat päevakreemi. Lisaks oli mulle pakki pandud veel kehaõli, näoõli, näokreem, näo- ja kehakoorija ja näopuhastuspiim.

Soovisin saada võimalusel kõik asjad ReuseMe programmi kaudu klientide tagasi viidud pakendites, sama võimalust kasutab juba 20% Tilk! klientidest. Ja ma ei soovinud ka pappkarpe, need on ju tegelikult potsikul ümber ilu pärast või toote kaitseks poeriiulil. Mina aga teadsin, et hakkan oma asju kohe kasutama ja muide, karpidest loobub veel hämmastav 80% inimesi, kes ostab Tilk! tooteid! Nende e-poes on toote juures nupuke, kus saad sina ka sellised lihtsad (ja õiged) valikud teha. Tee kindlasti, eks?!

Uurisin lisaks veel, et kui paljusid klientide tagastatud pakendeid nad päriselt taaskasutada saavad ja sain vastuseks imelised 100%. Osad pakendid lähevad uuele ringile uute klientide juurde ja teine osa jääb ettevõttesse ja kasutatakse ära tootearenduses. 


Nüüd märkmeid ja mõtteid, mis tekkisid mul Tilk! näo- ja kehahooldusvahendeid kasutades:

1. Kunagi, kui noorem olin, siis kasutasin ma alati tuubides kreeme ja ema omad olid ilusates klaasist potsikutes. Mul oli sellest ajast jäänud pähe mingisugune arvamus, et klaaspotsikus kreemid on kallimad ja paremad. Nüüd kasutan ma nii ühtesi, kui ka teisi ja olen sellest eelarvamusest justkui lahti saanud, aga kui seda Tilk! Nourish Me kreemi esimest korda näole panin, siis tuli see mulle jälle mõttesse. Mõtlesin, et vot, see on just nagu see kallis kreem, mida mu ema kasutas, kui ma laps olin. See on nii mõnus, väga niisutav, pigem suflee-laadne ja natuke vahune.

2. Scrub Me näokoorija on ka väga hea, juba päris ammu soovitas mu õde Kadri mulle seda. See kreem on ka mõnusa vahuse ja pehme tekstuuriga, aga koorivad osakesed on seal sees üsna suured ja hästi tuntavad ning teevad näo väga siledaks ja puhtaks. Ideaalne enne õli näole panemist.

3. Coffee Break kehakoorijaga on tänu erineva suurusega graanulitele tulemus väga hea. Hahha, koorisime Silveriga oma õlgadelt päikesepõletusest tulnud naharibasid sellega ära. Kohati oli päris valus, aga tulemus sai hästi sile. Jalakoorijaks sobib see ka ideaalselt! See on täiesti unisex toode, hästi minimalistlik aga toimib veatult. Niiet, kui su mehel on ka karedad jalad (või päikesepõletusest nahk narmendab), siis see aitab.

Selle kehakoorija kasuks räägib veel asjaolu, et see on esimene Tilk! UpCycle Me programmi toode. Selles on kasutatud Eestis röstitud ja jahvatatud kohvipuru. 

"See kohvipuru on osaliselt kaotanud oma väärtuse joogi valmistamise eesmärgil, kuid saab endale uue täisväärtusliku rolli looduslikus ja bioaktiivsete ainete rikkas kehakoorijas. Kohv sisaldab rohkelt antioksüdante ja ergutab vereringet, toniseerib ning puhastab nahka. Regulaarne naha koorimine kohviga aitab naharakkudel uueneda ning vähendab tselluliiti."        
                                                                                                          - Tilk.bio

4. Hold Me deodorant tekitab minus siiani väga vastakaid tundeid... Mulle meeldib selle juures kõik, AGA mind segab selle lõhn. Või pigem, mingi kõrvallõhn... See on see lõhnatute looduslike deodorantide lõhn. Ma lihtsalt tunnen seda nii hästi... Rääkisin oma õega sellest ja teda (nagu vist suuremat osa inimesi) ei häiri see üldse. Otsustasin, et annangi selle deo talle.

AGA ma proovisin seda ise kaks korda, mõlemal korral üsna higistes oludes ja minu kaenlaalustesse ei tekkinud mitte mingisugust higihaisu. See töötab 100%, lisaks ei jäta see ka riietele valgeid rante. Näppudega deodorandi panemine võib tunduda esialgu mäkerdamine, aga sellega harjub kiiresti ja see Tilk! deodorant imendub kohe ja täiesti nähtamatuks. 

Loodan, et Tilk! tuleb peagi turule ka lõhnavate deodorantidega. Huvitav eks, ma armastan kõike, mis on ilma lõhnata, aga deodorandid kohe kuidagi ei lähe...

5. Rejuvenate Me kehaõli! Kindlasti hetkel mu top 1 Tilk! asi. Ülihästi imenduv kehaõli, ei jäta nahka absoluutselt kleepuvaks või rasvaseks, imendub sekundiga. Väga-väga super avastus! Lõhnab ka ülihästi, apelsiniselt.

6. Fresh and Clean näopuhastuskreem -  ma ei kasuta reeglina sellist asja üldse (kasutan näovahtu või seepi), proovisin ja ei ole ikka minu teema. Üldiselt meenutab see mulle näopiima, mida kasutasin noorena. Neile, kes eelistavad meiki eemaldada ilma nägu pesemata on see väga sobiv. Nägu jääb pärast puhastuskreemiga puhastamist natuke kihi alla, aga selle saab näotoonikuga ideaalselt maha ja lõpuks jääb nahk kuiv ning mõnus. 

7. Soothing and Caring näoõli on kanepiõli lõhnaga, nägu jääb pärast kasutamist hästi pehme ja toidetud, Imendumine võtab natuke aega ja see teeb sellest väga ideaalse õhtuse näoõli. Tänu CBD sisaldusele ravib hästi ka punne ja punetust. 

Lugesin natuke ka Tilk! blogi ja sealt jäi silma soovitus endale ise näomassaaži teha. Ma natuke oma nägu ikka rullin, aga sellist teadlikku näo üldmassaaži ei olegi varem endale teinud. Väga mõnus on, oleks nüüd veel keegi teine, kes seda teeks, samal ajal, kui ma ise niisama leban ja omi mõtteid mõtlen... Ok, unistada ju võib, aga kui sind huvitab, siis näomasaaži juhendi leiad siit.

8. Tinted me näokreem. Ma ootasin midagi natuke elastsemat või paksemat, aga ta on hästi õhuke kreem.. Kas õhuke saab kreemi kohta öelda? Mul on medium toon ja see on suvel sobilik, talvel on see mulle kindlasti liiga tume. Näokreemi asendaja ta ei ole, alla on vaja panna kreem või seerum, muidu jääb nahk natuke kuiv. Kreemi/seerumi kiht on vaja lasta korralikult "ära tõmmata"ja siis alles Tinted Me peale panna. Tänu oma õhukesusele ei ole ta kõige paremini hajutatav, aga kui süsteemselt näole kanda, siis saab väga-väga hea ja ilusa jumega tulemuse. See on ime-imeline koos natukese särapalsamiga põskedel - tulemus on hästi loomulik kuldne "ilma meigita" nägu. 

9. Detox Me näomask -  üks mind kõige enam huvitanud Tilk! toode! Ja ma ei pidanud pettuma! Budapesti soe ilm ja päike jõudsid küll mu suuümbruse vistrikud kenasti ära kuivatada, aga siiski tunnen, et see koht vajab mul ülejäänud näonahaga võrreldes rohkem hoolt ja hoolitsust. See mask on ka suflee-laadne ja hästi pehme. Sisaldab küll natuke terakesi, aga päris kooriv ei ole. Ka siis kui ta näkku kahekümneks minutiks unustad, ei kuiva ta liiga ära, ega hakka murenema. Nägu ei hakka kuidagi kiskuma ja mingit ebamugavust selle maha pesemisel ega eemaldamisel ei ole. Nahk jääb pärast kasutamist värske, puhas ja pehme.


Kõiki neid Tilk! tooteid proovisin ma esimest korda ja olen nüüd neist enamust juba paar nädalat igapäevaselt kasutanud (va. deodoranti ja puhastuspiima). Olen nede tekstuuride ja toimega väga rahul ning kindlasti jään ka edaspidi kasutama Tinted Me kreemi, kehaõli, näokreemi ja näokoorijat. 

See kehaõli on üldse parim õli, mida ma oma kehale kunagi määrinud olen. 🧡

Ühesõnaga, ma ei tea, mis selles Saaremaa õhus on, aga sealt tuleb nii palju ettevõtlike inimesi, kes loovad suurelt ja keskkonnasõbralikult mõtlevaid brände. Ja nii palju head ja väega kosmeetikat, mille pakendeid on võimalik tagastada!

Ja veel, Tilk! liigub tasakesi selle poole, et kõik nende tooted oleksid klaasis ja nii on nad keskkonnale veel sõbralikumad!

Aitäh Tilk! ja tere tulemast minu maailma!






"Pereliikmete ja sõprade abiga korjame kevadel ning suvel Saaremaal väekaid taimi, mida kreemide valmistamisel kasutame. Kõik kreemid on valmistatud 100% looduslikest koostisosadest ning need on parabeeni- ja mineraalõlidevabad ning neid ei ole katsetatud loomade peal." 

                                                                                              - Pille Lengi 
                                                                                                Tilk! brändi asutaja

Comments

  1. Lihtsalt edasi arendades ja sõnast "loomtestimata" kinni haarates tekkis küsimus, et kelle peal need siis testitud on?

    ReplyDelete

Post a Comment