Minu tšakradieet ehk lugu sellest kuidas ma alustatut lõpule ei viinud, aga ikkagi võitsin


Suvel hakkasin ma koostööd tegema toreda ja Eestimaise brändiga Herbazen. Herbazeni kosmeetikast kirjutasin ma siin ja Herbazen tšakradieedist hakkan ma kirjutama nüüd siin. 

Hetkel olen ma oma dieedi viimasel, kolmandal päeval. Tegelikult peaks see olema seitse päeva pikk. 

Mis on tšakradieet?

"Tšakradieet kujutab endast loovat 7 päevast kehapuhastus programmi läbi jooga, smuutide, värvide ja hingamispraktikate. Programm on ülesehitatud viisil, et oma päevast tuleks sul virtuaalselt kuulata maksimaalselt 1 sissejuhatav video algavaks päevaks ning teha kaasa praktikas joogaseeria koos erinevate hingamisharjutustega. Kas oled valmis oma sisemise lapse vabastama!?"   

- Herbazen.eu                     

Mind köitis ja paelus see mõte väga, et teen selle seitse päeva ära. Seitse päeva ainult smuutisid, joogat ja värve. Kõlab hästi ja kõlab tehtavana. Jah, kui sul on raudne enesevalitus, sul ei ole teisi pereliikmeid, kes samal ajal grillvõikusid söövad... või siis sellist isu nagu mul.

Mina alustasin oma tšakradeiieti kolmapäeval. 
Suure õhina ja tugeva motivatsiooniga.

Minu märkmed:

1. päev

Jooga on ikka suht raske ja arvan, et algajal läheb sisse elamiseks jupike aega. Päris kiires tempos käib. Teist korda tehes oli juba okei, teadsin, mida oodata. Smuutidega olin ka natuke segaduses ja lõunaks sõin blenderdatud tomateid tabascoga, smuutiks oli seda toitu palju nimetada. 

Oma ainsale punasele kleidile ajasin juba päeva esimeses pooles pleki peale ja edasi pidin läbi ajama sellega, et Mial oli punane särk seljas... Enda üllatuseks avastasin, et punast värvi on meie elus väga-väga vähe. 

Ma valmistusin eile küll ja mõtlesin natuke asja läbi, aga oleksin pidanud seda veel rohkem tegema ja täiesti retseptid välja otsima. Plaani koostama. 

Kuni kella 16-ni oli väga lebo, ma ei olegi hommikupoole päeva eriti suure söömaga. Õhtul läksin vara magama, et see päev juba ükskord läbi saaks. 

2. päev

Hommikul ärgates ei olnud kõht tühi, olin üllatunud. Mõnus oli olla ja nägin, et kõht ei ole ka juba pärast ühte päeva enam nii ette lõtvunud. 

Teisel päeva õhtul otsustasin viia ka oma tšakradieeti sisse muudatused. Number 1, et ma joon kohvi ikka edasi ja number 2, et ma ei keela endale väljas käimist. AGA ma pean toituma 100% vegantoidust ja võimalusel tšakra värvi juurikatest/puuviljadest vms. Muudatused viisin ma sisse oma pere ja ka iseenda heaolu pärast, minu juhtmõte on ikka olnud, et elu peab olema tore ja arvan, et ka dieet, kui seda juba teha, peab olema tore. 

Ma olin esimese päeva lõpuks üsna pahas tujus ja arutasime Silveriga läbi minu mõtted ja tunded ja jõudsimegi sinna, et asjade iseendale kohandamine on okei. Mõni peab seda võib-olla nõrkuseks, aga selline ma juba olen. 

Mitte ühtegi oranži asja minu riidekapis ei ole (üks kampsun tegelikult on, aga 30 kraadise soojusega ei lähe see arvesse), seega panin ma pähe Mia oranži juuksekummi ja sidusin selle külge salli, millel on natuke oranži sees. Smuutid olid see-eest väga tummised ja oranžid, porgandit ei ole ma varem smuutides kasutanud, aga jään seda kindlasti ka edaspidi tegema.

Õhtul läksin sõbrannadega kohvikusse ja sõin seal rohelise salati suvikõrvitsa ja tomatiga. Jõin vett. Väga tore oli.

3. päev

Kollaseid riideid mul ka ei olnud, ehk ma otsustasin, et märkan lihtsalt kollast värvi enda ümber. Märkan ja jätan meelde ja mõtlen sellele kollasele kerale enda päikesepõimikus. Õues leidsin ma päris palju kollast, meie kodu, kui kollane valgus ja mõned Mia sünnipäeva õhupallid välja jätta, on üsna kollasevaba.

Kokkuvõttes oli mul päev nii kiire ja tegin ära väga palju tegemata asju. Viedo vaatamise ja joogani jõudsin alles päris õhtul. Ma olen tõeliselt üllatunud, kui palju energiat mul on!

Ja kõik.

Minu dieet jääb sedapuhku kolme päevaseks ja ka seda petsin ma ühe salatiga. Lihtsalt ei saanud sel korral teisiti, aga siiski olen väga õnnelik, et selle tee ette võtsin. Kolme päevaga on mu punu end korralikult sisse tõmmanud. Tunnen, et keha on kerge ja energiat palju... Kui ainult nii väga päris toidu ja tahke ampsu järele ei isutaks... 

Soovitan seda dieeti neile, kes ka tunnevad, et söövad koguseliselt liiga palju, et magu oleks nagu välja veninud. See on väga hea võimalus nö. otsast alata. Mina alustan otsast ja alustan jälle puhta, targema ja kergema toitujana. 

Lisaks soovitan ma seda dieeti veel neile, kes tahavad oma keha ja tundeid toidu vastu paremini tundma õppida. See kolm päeva andis mulle üsna hea ülevaate sellest, millest ma võiksin ja saan loobuda, ja millest kindlasti mitte.

Namaste ja näeme jälle ja smuutitan ma ikka edasi!


Comments