Organii nahahooldus - õuest tuppa ja tagasi õue

Jalutad rahulikult, lapse pisike käsi sinu peos, linnud laulavad, tuuleke puhub. Kohe, kui sa jõuad hetke nautima hakata on laps põlvili maas ja karjub. Noh, ta jäi ka ju unistama ja linnulaulu kuulama, aga samm on veel liiga pehme. 

Sellisel hetkel pean ma alati ise sekundi võtma, et mitte tänitama hakata, et ta JÄLLE sa kukkusid ja et JÄLLE ei jõudnud eelmised kärnad isegi ära paraneda. Hingan, võtan sekundi ja kükitan Mia juurde, puhun põlvele ja puhastan käega marrastuse nii puhtaks kui saab, teinekord võtan niiske salfaka või pudelist vee appi. Marrastus ei ole hull, aga lapse suu on ikka tagurpidi ja silmad märjad... mis siis ikka, ütlen Miale rõõmsalt, et näe, emmel on üks kreem, mis valu ära võtab, kreemitame ja paneme plaastri ka peale.

Laps on rõõmus ja mina ka, me saame oma jalutuskäiku jätkata.
Hahha, ma kunagi proovisin ikka teelehtede ja tatiga ka läbi ajada (nagu me ise lapsena end ravitsesime), aga õnneks saatis Heveren.ee meile proovimiseks muude Organii asjade hulgas ka arnika geeli ja puuvillased plaastrid. Plaastrid püsivad väga hästi peal ja nahk ei kisu nende alt ka siis krimpsu, kui oled ujumas või duši all käinud. Nad lasevad nahal hästi hingata. Hahha, ja kui laps tahab ainult piltidega plaastreid (need on valged), siis on täiesti võimalik need ise vildikatega ära disainida! 

Arnika geel on ikka väga super avastus! See aitab alla võtta turset, sinikaid ja sobib ka marrastustele ning putukahammustustele. Noh, ja kindlasti ka neile nähtamatatutele haavadele, mida me oma lastel tihti ravima peame. See on kindlalt selline asi, mis peab alati käekotis kaasas olema.

Kadril kukkus suur toidukile rull (2.1kg. Jep, me kaalusime selle ära) 2m. kõrguselt jala peale ja panime ka seda arnika geeli kohe peale, ning tekkis tõesti vaid väga väike turse ja kergelt sinine laik... ma pakkusin välja, et peame ka teise jala peale selle rulli viskama ja mitte geeli panema, et siis näeme, kas vähene turse oli ikka selle geeli teema, aga ta ei soovinud katsejänes olla. Teisi vabatahtlikke me ka ei leidnud ja jäime rahule mõttega, et see geel päriselt aitab. 

Veel hakkas mind tänu sellele geelile huvitama, et mis asi see arnika üldse on. Ja siin aitas Wikipedia - "Arnika (Arnica) on rohttaimede perekond korvõieliste sugukonnast. Mägiarnika on olnud kasutusel ravimtaimena. Kuivatatud õisikutes tehtud arnikatinktuuri kasutati nihestustest ja muljumishaavadest tekkinud verevalumite puhul." 

Nii et juba vanarahvas teadis, kui hea asi on arnika.

Plaastrid ja arnika geel on Organii asjadest kindlasti mu lemmikud. Top kolme mahub veel ka päevitusjärgne kreem, mida ma päevitusjärgse kreemina veel kasutanud ei ole. Aga ma olen seda kasutanud huulepalsamina, korduvalt kätekreemina ja raseerimisjärgselt jägade kreemitamiseks. Super asi, selline kerge, vedelapoolne, hea lõhnaga ja ei jäta nahale mitte mingisugust kihti ega libedust. Puudub vajadus käsi pärast kreemitamist üle pesta!


Lisaks õues ära kuluvatele asjadele oli meile testimiseks pakki pandud ka vedelseep, suuvesi ja dušigeel. 

Vedelseep on hästi mõnusa laimi lõhnaga, vahutab hästi ja peseb käed mõnusalt puhtaks. Ainult marraskil või katkiste kätega peab ettevaatlik olema, see seep paneb need natuke kipitama. Lapsed on meil nii ära treenitud, et kohe kui jalatsid jalast saavad, seisavad kolmekesi vannitoas ja seebitavad käsi ehk seepi kulub meil siin palju! Hahha, see seep võtab hästi kätelt ära ka sibula ja küüslaugu haisu, vist tänu eeterliku õli sisaldusele.

Ka dušigeeli kulub siin kolme põrsakesega majapidamises väga palju. Kui talviti ma Miat päris igal õhtul üleni ei pese, siis suviti on vaja ikka need räpased jalakesed ja kõrvatagused korralikult puhtaks küürida.  Organii maasika dušigeeli lõhn ei ole minu isiklik lemmik, aga laste seas oli see algusest peale hitt. Kõigile meeldib! Ei kuivata nahka, peseb ka väga räpased jalad kenasti puhtaks - mida veel ühelt pesemisvahendilt tahta?!

Organii tsitruseline suuvesi on selline kummaline asi, et selle maitse ei meeldi mulle kohe üldse (ok, vaikselt hakkan juba harjuma), aga ometi ma kasutan seda. Kasutan ja tunnen, et see teeb mu suule head... enne kasutamist lugesin ma muidugi ka läbi kogu tooteinfo: "Organii suuloputusvesi kaitseb hambaid ja igemeid ning ennetab hambakivi teket, halba hingeõhku ja igemepõletikku." Vot. Kasutame nüüd siin kõik koos selle 500ml. punsu ära ja vaatame siis edasi, äkki hakkab maitse isegi meeldima ja tellime veel juurde ka.

Aga arnika geeli ja plaastreid ostame kindlasti kõik veel juurde! Hahha, osta ka, Mari garantii! 





Comments