Koroona või mitte?

Meie tänane hommik algas sellega, et Silver teatas, et ta on võib-olla esmaspäeval kokku puutunud inimesega, kes on võib-olla kokku puutunud inimesega, kellel on võib-olla koroona. Esimese asjana tõmbas mul kohe peas punase tule põlema ja ma hakkasin kohutavalt muretsema. Siis hakkasin ma kohutava kiirusega koristama, sest kartsin, et äkki õhtuks olen juba nii haige, et enam ei jaksa. Kujutasin juba vaimusilmas ka ette, kuidas me mõlemad Silveriga siruli oleme ja Mia meie korteri üle võtab ja juba niigi segamine kodu omandab veel kordades kohutavamad korralageduse mõõtmed.

Siis sai kodu korda ja Silver endale testimiseks aja. Ta läks mask korralikult ees kodust välja, õnneks suundus ta meie kodule väga lähedal asuvasse tervisekeskusesse, sest sinna jõudes sai ta teada, et nad ei testi teda. See test, mida nemad teevad on mingi teine test ja seda testi, mida Silveril vaja on neil üldse ei olegi. Kuidas siis sellele testile end online registreerida saab? Miks koduleht ei selgita testide erinevust ja just nende pakutavat võimalust? 

Ilge segadus, nagu kõigega siin Ungaris.

Kodus proovis Silver veel kohti leida, kus saaks testi teha ning sai lõpuks aja järgmiseks neljapäevaks. Noh, kui meil selleks ajaks sümptomeid ei ole, siis arvan ma, et me oleme pääsenud. 

Olgu veel lisatud, et arstikeskus, kus tal peaks perearst olema (hetkel kindlat arsti määratud ei ole, sest tal ei ole olnud varem vajadust arsti juurde minna), ei võta teda jutule ja keeldub testi tegemast, ning suunab riiklikku kliinikusse. Kus tal ka arsti ei ole ja kuhu hetkel ei taha minna vist mitte ükski inimene, koroonaga või ilma.

Mu nägu, kui olen endale liiga tumedad kulmud teinud ja kahtlustan koroonat.

Otseselt koroona põhisümptomeid (köha ja palavikku) meist kellelgi küll ei ole, aga mul on silmad mega vesised... ma pigem arvan, et sellepärast, et ma ostsin uue silmapliiatsi ja see ei sobi mulle, ja Silveril on üldse imelik ja rammestunud olla, aga seda vist sellepärast, et tal oli esmaspäeva õhtul päris korralik tõuksi avarii. 

VÕI siis on meil tõesti koroona.

Ühesõnaga, me nüüd istume kodus ja tellime donuteid ja vaatame multasid ja ootame, millal see kaks nädalat mööda saaks... 

Ja tead, mu suurim hirm ei ole üldse selle koroona, kui haiguse ees. Ma kardan kõige rohkem seda, et meie jääme Silveriga haigeks ja vajame haiglaravi ja siis ei ole meil Miat kuskile panna ega kedagi appi kutsuda... Jah, ma tean, et me oleme terved ja tugevad ja noored ja tõenäoliselt läheb meil see Covid-19 mööda nagu kevadine kohu, aga sa tead ju, kuidas ma võin endale parakaid kerida ja ise oma hirmu kinni jääda. 

Huh, loodame parimat! 

Comments

  1. Ma olen nädal aega koroonapositiivsena kodus olnud (Eestis). Mul polnud ka 5 esimest päeva ühtegi sümptomit peale kerge silmade väsimuse ja unisuse - mis võib olla ÜKSKÕIK mille sümptom ning perearst keeldus testile suunamast, sest "palavikku pole". Nt Rootsis küll ei aeta palaviku sümptomit taga, sest enamikel ongi praktiliselt olematud sümptomid nagu mul, et 6.päeval kaob maitse ja lõhnataju ning oled väsinud. Ma lõpuks sain testile kuna mul pidi 2 päeva pärast olema reis riiki kus testi vaja teha. Selleks hetkeks olin juba käinud sünnipäeval ja mitmetel sõpradel külas - kõik ju rääkisid, et palavik peab olema :) Õnneks ma kedagi teadaolevalt ei nakatanud ja õnnetul kombel ise sain selle ilmselt ühistranspordist :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, kui ma ei kahtlustaks, et just koroona võib olla, siis tuuseldaksin ka igalpool ringi. Väsinud võib ju sajast asjast olla, ja silmade vesistamine ka. Mul oli küll ainult ühel päeval, täna pole enam midagi viga, mitte ühtegi sümptomit, aga ootame selle Silveri testi ära ja seni oleme igaks juhuks ikka kodus. Meil alles neljas päev ka.

      Delete

Post a Comment