Ma olen minimalist! + kirjandus/filmid/blogid, mis mul alustada on aidanud

Ma olen alates maikuust ennast minimalistiks nimetanud. 

Jep, oma kiiksudega ja tihti nii, et kord olen boho minimalist ja siis mõnikord on natuke ka pohh see minimalism. Ok, nali-naljaks, tegelikult olen ma viimase poole aasta jooksul enda ja oma maailmaga väga-väga palju tööd teinud. 

*teeb endale pika pai*

Ma proovin end aeg-ajalt mugavustsoonist välja tõmmata ja (veidi) ebamugavatesse/tavatutesse olukordadesse panna. Ma katsun lugeda igale romantikule vastukaaluks ka mõne hariva raamatu. Ma kuulan podcaste ja vaatan Youtube kanaleid, kust ma tunnen, et mul on midagi õppida. Ja ma mediteerin (kuidas ja miks ma selleni jõudsin, kirjutan ma millalgi hiljem pikemalt).

Ma ootan juba meeletult seda, et kõike, mida ma olen lugenud-kuulanud-näinud, oma uue (vana) kodu sisustamisel silmas pidada ja veel rohkem oma elustiili osaks teha. Mu ümber ja mu mõtetes on nii palju juba muutunud, aga nii palju vajab veel ka tähelepanu. Eriti mu ärevus, mu ärevus vajab endiselt väga tähelepanu ja sellega tegelen ma esimese asjana, kui oleme Eestis. 

Endiselt pusin ma ka oma garderoobiga, mis on küll juba üsna minimalistlik, aga milles leidub ikka veel asju, mida ma peaaegu üldse ei kanna. Ja endiselt tuleb mul ette hetki, kus mõtlen, et midagi on mu kapist veel ka täitsa puudu. Hetkel näiteks üks must turtleneck džemper, must või hall TUUB ja mustad, seekord mustad, Conversed. Hahha, unustasin end jälle unistama! Ma lihtsalt tahan, et mu garderoob oleks nii ideaalne ja mulle omapärane, et see kaotab ära vajaduse ihaleda pidevalt igasuguste asjade järele.

Vot. Ma liigun sinna. Vaikselt, aga ma liigun.


Kui sa tahaksid ka end minimalismiga rohkem kurssi viia, aga ei tea kust alustada, siis on sinu ees mulle enim mõtteainet ja inspiratsiooni pakkunud raamatud, blogid ja filmid/sarjad:

1. "Tidying up with Marie Kondo" (Netflix

1.1 Marie Kondo raamat "The life-changing magic of tidying" 

Marie Kondo ei ole minimalist ja ma ei ole absoluutselt üldse alati KonMari meetodiga nõus, aga ometi on  just tema see, kes mind minimalismile kallutas. Pärast tema sarja vaatamist tahtsin ma reaalselt kohe kogu oma kodu ära koristada ja kõik asjad ära visata. Mial on siiani parakad, kui näeb mind mõnd oma asja käes hoidmas. Ta küsib ainult väriseval häälel: "Emme, ega sa seda ära ei viska. Ma mängin sellega veel." Ups, kellelgil on lapsepõlvetrauma hoopis sellest KonMarist. 

Raamatut "The life-changing magic of tidying" ma alles loen (noo, ei lähe viimasel ajal see lugemine eriti) ja kui läbi saan, siis teen eraldi postituse sellest, mis selles raamatus on minu jaoks tõesti elumuutev ja lisan ka selle, millega ma kindlasti Konmari meetodi juures nõus ei ole.

2. "Minimalism: A documentary about the important things" (Netflix)

2.1. https://www.theminimalists.com/ (blogi)

2.2 The Minimalists Podcast (mina kuulan Spotifys)

2.3 "Minimalist rulebook" (tasuta e-raamat, mille leiab siit)

Hästi lihtne lugemine-kuulamine-vaatamine. 

Kogu värk tundub esmalt veidi klišee - kaks kutti, kes töötavad väga headel ametitel otsustavad ühel päeval, et elu ei too neile enam sära silmi ja nad otsustavad töölt ära tulla ja vähemaga elama hakata, neist saavad minimalistid. Aga tegelikult saab neilt hästi palju head nõu, inspiratsiooni ja häid mõtteid. 

3. "No impact man" (2009, dokumentaal)

See dokumentaal ei ole otseselt minimalismist, see on mehest, kes elas aasta aega nii, et ta võimalikult vähe meie planeeti kulutaks.Väga-väga hea vaatamine, soovitan 100%.

4. Sorelle Amore (Youtube) videod playlistis "Self-Sufficient & Sustainable Living" 

Ja ma soovitan väga ka kõiki tema teisi videosid vaadata, see positiivsus ja kerge olemine on nakkavad! Ta ei saa kindlasti kõigi lemmikuks, aga minule on ta küll väga hästi mõjunud ja kindlasti mu top 1. youtuuber. 

5. https://bemorewithless.com/ (blogi) 

Tema on Project 333 algataja ja see, kes mind endale kapselgarderoobi looma innustas, tahan tema raamatu ka kindlasti läbi lugeda. Huh, nii palju minimalismi teemalisi raamatuid tahan tegelikult läbi lugeda.... Aga jah, see on väga mõnus blogi ja alati inspireeriv lugemine.

6. https://readingmytealeaves.com/ (blogi)

See blogi võitis mu südame hetkega! Nii armas ja vahetu ja selline alati hea. Nii väga meeldib ja mõtlesin, et hakkan tema eeskujul ka pühapäeviti blogisse nädala kokkuvõtteid tegema. Paneks sinna mõned pildid ja ülevaate sellest, mida ma nädala jooksul lugesin, nägin, kuulsin, nautisin, ei nautinud ja õppisin, ei õppinud jne.

Noh, ja tema raamatut tahaks ka ju lugeda...

7. A Small Wardrobe (Youtube) - Ma ei ole temaga alati nõus ja mõned asjad käivad ajudele, mida ta räägib, aga sealt saab hästi palju inspiratsiooni oma stiili loomisest ja selle olulisusest. Ta innustab katsetama ja proovima uusi asju, ja oma olemasolevaid ka. 

Ma niiii väga tahan leida üles oma isikupärast stiili ja lõpuks jõuda selleni, et mul on ideaalne (kapsel)garderoob, kus KÕIK asjad sobivad mulle imeliselt ja et mul on alati midagi selga panna ja et ma olen alati oma riietes õnnelik ja endaga rahul.

See on mu eesmärk. 

Ja eesmärke on mul muidugi veel... olen nende poole püüdlemist alustanud, nüüd pean lihtsalt reel püsima ja õppima, et iga tagasilöök ei ole väärt loobumist. 

*teeb endale veel ühe pika pai ja soovib sulle head ööd. ja endale ka*


Comments