Vähem on rohkem ja vaata ka oma riidekapp üle ja mõned minu nõuanded selleks

Minus tekitab minimalistlik elustiil ja ebavajalikest asjadest loobumine (ja sellest kõigest rääkimine ka) meeletult suurt elevust ja vaimset rahuldust. Ma tunnen, kuidas mu elu on tänu vähem omamisele ja ebavajaliku ära andmisele nii palju lihtsamaks muutunud. Mu ajul on rohkem aega muuga tegelemiseks ja ma ei pea pidevalt mõtlema asjade, nende olemasolule või valimisele või puhastamisele või leidmisele. 

Ma tõesti soovitan sul oma elust kõik kasutuna seisvad asjad välja visata (loe: ära anda, müüa vms.)!

Minu minimalism kätkeb endas esmalt rõivaid. Üldiselt asjade ja kodusisustusega hakkame me tegelema, kui Eestisse kolime. Hetkel Budapestis üürikas elades ei olegi meil eriti palju asju siin kaasas ja need vähesedki kavatseme me kohe-kohe maha müüa/ära anda. 

Pikem tee on mul minna kosmeetika ja aksessuaaridega. Kosmeetika osas mõtlen just, et kuidas oleks mul võimalik jätkata oma tuututamist julmusevabast kosmeetikast ja koostöid ning asjade proovimist, aga viia see kuidagi rohkem süstematiseeritud ja läbimõeldud tasemele. 

Aga riided.

Hahha, ma pean end riiete sorteerimise alal juba suht proks. Olen seda päris mitmel korral oma garderoobis teinud ja olen ka selle kohta palju lugenud ja uurinud ja kuulanud ja vaadanud. Üks suur sorteerimine ootab mind veel Eestis ka ees, ja see paneb mu oskused tõeliselt proovile. Aga kui see on tehtud, saan ma end vaba inimesena tunda ning öelda, et ma oman tõesti ainult asju, mida mul päriselt vaja on ja mis mulle rõõmu valmistavad. 


Oled ka mõelnud suurema kapituulutuse peale? Tee ära!

Võta oma riiete sorteerimist nagu müra eemaldamist. Sa eemaldad ebavajaliku, et saaksid keskenduda olulisele. Pärast näed sa ainult vajalikke asju ja pääsed neile lihtsamini ligi. 

Sinu valik ei pea olema 33 asja. See võib ka olla 100 asja, kui see on vähem, kui hetkel omad ja kui see kõik on sulle vajalik. Sinul ei pea olema mingi kindel arv riideid, mulle jäi see 33 külge Project 333-st ja see on mulle sobiv number, sest ta on natukene nagu väljakutse, aga samas ei ole midagi väga hullu ka.

Kõige tähtsam on, et su riided sulle rõõmu valmistaksid. Ükskõik kui praktiline see asi on, või kui ilus see riidepuul välja näeb. Ükskõik, mis ta hinnasilt või bränd ütleb. Sa vajad seda asja ainult siis, kui end selles rõõmsa, ilusa ja naeratavana tunned. Sa vajad jopet, aga kui sinu jope sulle rõõmu ei too, siis vabane sellest ja leia endale uus. Leia endale selline jope, mis sind end eriti hästi tundma paneb.

Mitte vähem oluline on see, et su riided sulle parajad oleksid. Olles väike ja kandes liiga suuri asju, ei saa me suuremaks ja ka vastupidi. Et visuaalselt oma keha muuta ja rõhutada seda, mis meil ilusast kaunim on, on oluline osta parajad ja vastava lõikega asjad. 

Neid asju, mida sa kavatsed kanda siis, kui mõned kilod kadunud on, ei vaja sa ka, sest need tekitavad ainult stressi ja stressiga on kilod veel enam me puusadele kleebitud.

Sul peab olema neid riideid millegagi kombineerida. Ehk sul on lihtne, kui omad juba välja kujunenud stiili ja suurem osa su riideid omavahel hästi sobivad. Point on see, et kui sul on särk, siis võiks olla ka teine ots, millega seda särki kanda. Nii mõtlemata võib jääda see rõõmu pakkuv särk ikkagi kappi nukrutsema.

Sa ei vaja asju, millega sa hakkad kunagi DIY projekte tegema. Kui sa juba alustanud pole, siis usu mind, sa ei hakka neid lähiajal ka tegema. Aga kui kahtled, siis sea endale aeg, mille jooksul peab olema projekt valmis, näiteks kolm kuud. Kui aeg läbi, siis lähevad ka poolikud projektid.

Mõtle, mida sul vaja on. Kui elad Eestis, ja sul on 8 paari bikiine, siis võid kindlasti rahuliku südamega mõnest paarist loobuda. Samas mütsid, sallid ja pusad on täitsa omalkohal. 

Kui su kapp on täis kontsakingi, aga sa ei mäleta, millal kontsadega viimati käisid, siis vabane neist kõigist! AGA kui sul on tõesti tunne, et tahad kontsa kanda, aga millegipärast ei ole sa enda omi kandnud, siis mine osta endale hästi mugavad ja kõndimiseks mõeldud kingad. Investeeri endasse.

Sa pead neid asju PÄRISELT kandma. Lihtsalt ole realistlik. Kui sa pole aasta aega mingit asja kandnud, siis vaevalt sa ka hakkad. Kui sa proovid mingit asja igal hommikul, aga enne uksest välja astumist vahetad selle ikkagi millegi muu vastu, siis sa ei vaja seda oma garderoobi. Kui kahtled, kas millestki loobuda või mitte, siis tõsta see mingiks ajaks silma alt ära ja kui näiteks kuu aja pärast ei ole sa sellest puudust tundnud, siis leia talle uus kodu.

Vot. 

Ära kaota oma stiili, lõbusust ja armastust värvide või mustrite vastu. See, et sul on vähe(m) asju ei tähenda, et need peavad olema igavad või mitte sinu moodi. Vastupidi. Need peavad olema just sellised mida sa niiii väga kanda armastad ja milles ennast suurepäraselt tunned! 

Comments