Meie paremad valikud köögis (osa 2) ja head abimehed Elamise Kergus e-poest

Kui olin just oma eelmise köögiteemalise postitusega maha saanud, helistas mulle Elamise Kergusest armas Monika ja ütles, et tal on poes olemas kõik, mis mul vaja. Kui sa ei ole mu eelmist postitust lugenud, siis soovitan esmalt seda teha ja siis siia tagasi pöörduda. 

Jah, see postitus siin on valminud koostöös Elamise Kergus e-poega. ✧・゚

1. Korduskasutatav küpsetuspaber - alguses veits kleepuv roheline kile moodi asi sai mu väga suureks sõbraks. Jõuluaeg ja küpsetamist oli palju. Hahha, esialgu tundus uskumatu, et see kuumakindel on, aga tegelikult kannatab see "paber" kuni 220°C. Oma ahjuplaadil kasutan tavaliselt kahte lehte korraga, kui pirukaid vms. teen, mis laiali ei valgu, siis piisab ühest. 

Pärast jõuluaegset küpsetamise maratoni tundus mulle, et sellele jäi pärast pesu veidi toidulõhna külge. Pesin ta ühe korra (riiete)pesumasinas ära ja tundus, et ikka on natuke... Arvan ise, et mind jäi häirima see, et jõuludel küpsetasime sellel ka liha ja vorstikesi... Ma ei ole harjunud lihasaaduste lõhnadega. Pärast teist masinpesu sain õnneks sellest lõhnast lahti, muidugi väike küpsetamise lõhn ei segaks ka selle uuesti kasutamist, aga ma tahtsin proovida, kas see päris välja ka ikka tuleb. Kõige lihtsam on see "küpsetuspaber" jooksva vee ja majapidamisseebiga kohe pärast kasutamist puhastada, kui see on juba seisma jäänud, on tunduvalt rohkem pusimist. Ja siis aeg-ajalt suurpuhastuse mõttes pesumasinast läbi lasta.


2. Silikoonist toidukaaned - LIHTSALT MEGA AVASTUS! Toidule otse peale (nt. arbuusile), kausikestele. Taldrikule... kuhu iganes! Eriti mugav just pidulauda kattes, kui salatid ja asjad on ette tehtud, ning neid on vaja veel natuke külmkapis hoida. Ma panen ka pudelitele, mille kork on kadunud, tõmban lihtsalt rahakummiga kinni. Ja isegi kui kaas veidi suur on, siis hoiab ta kausi peal ikka ja täidab oma ülesannet. Ümarad kaaned sobivad ka kandilistele kaussidele, sest nad on hästi elastsed. Ja muidugi lisaväärtust annab see, et nad on nõudepesumasinas pestavad. Bye-bye, toidukile!

3. Vahariie - huh, neid kartsin ma alguses tuksi keerata. Aga kui kasutama hakkasin sain aru, et neid ei olegi nii lihtne ära tuksida... Väga mõnusad, käes soojusega kenasti vormuvad. Kasutan ka kausside peale. Ka võileib on mõnus kaasa võtmiseks sinna sisse pakkida või ükskõik mis, mis pähe tuleb. Eriti just sellised ebamäärase kujuga asjad, juustutükk näiteks. Suvel saavad need meil kindlasti veel rohkem kasutust.

4. Majapidamispaber - Vot, see on asi, milles ma ikka üldse kindel ei ole... Kui ma nii väga ei tahaks seda maailma päästa, siis sellega ma vist jamada ei viitsiks. Meie paberikasutus on küll tänu neile korduskasutatavatele "paberitele" kuskil 50% vähenenud, aga ikka on mingi läbu, kus ma haaran paberi järele. Mustsõstra mahl läheb maha, või smuuti, või marjajäätis... ka see lapp on vaja ju pesta või kuskil kuivatada enne, kui ta pesumasinasse rändab. Laua ääres igapäevasete toidukordade juures suude-käte pühikimiseks on need hästi head. Juba selle pealt tuleb meie peres üsna suur kokkuhoid, Mia on väga agar pühkija. Jah, ma kasutan neid edasi ja tõenäoliselt ostan ka juurde, aga nendega harjumine on olnud mulle üsna raske. 

Ma olen nii-nii tänulik, et olen saanud Elamise Kergusega koostööd teha (üks naiste ja kuu teemaline postitus on veel tulemas)! See on andnud mulle veel rohkem indu oma elustiili seirata ja mõelda kohtadele, kus saaks vähem raisata ja kus peaksin veel paremaid valikuid tegema. 

Eile käisin ka Viimsis Elamise Kergus poes, see on nii heade võngetega koht! Lisaks on seal selliseid asju, mis e-poest vaadates tunduvad pigem tavalised, aga poes neid käes hoides tekib see õige tunne. Minul oli nii selle oliivipuust seebialusega, mis on alumisel pildil. Ma pean vist selle oma järgmise tellimusega ikka ära ostma...

Aaa ja veel mõned toredad asjad meie kodus: 

Põll - mu viimase aja hea avastus. Põll kingiti mulle juba mitu aastat tagasi soolaleiva peoks, siis kui me just selle korteri ostnud olime. Aga ma ei kasutanud seda... Nüüd ei kujuta ma oma (köögi)elu enam ilma põlleta ette, nii hea! Võib rahulikult mökerdada ilma, et peaks mõtlema, et mingi piisk või plekk peale läheb. Hahha, ja usu, kui põll ees, siis ei tilgugi enam üksi asi nii palju, kui varem.

Sibula kasvatamine - rohelist sibulat me Click and Growga ei kasvata, ma isegi ei tea, kas seal neid kapsleid on, aga panime mugulad mulda ja hops on rohelised kasvud peal! Soodsam, kui poest rohelist osta, ja mugulsibulat saab ju ka ilma pakendita soetada. Igal juhul on kasud sees!

Kombucha - igasuguste mahlade ja karastusjookide asemel. Gaasiga ja ilma ja igal ajal. See seenepoiss on meie peres nii asendamatuks saanud. Kel vaja endale seenekest võib mult saada! 

Vot, meiega on nii. 

Loodan, et inspireerin sind kasvõi mõne parema valiku tegema ja kui mitte, siis vähemalt nende võimaluste peale mõtlema, mis meile antud on. 

Meie valikud on meie võim.

Ole musi ja kergemat elu!

Comments