Peaaegu valmis Mia tuba ja imelised Maria Leonidovi illustratsioonid

Mia tuba on ruum, kus Silver andis mulle kõigega 100% vabad käed. 

Esimese asjana hakkasin ma mõtlema,  mis värv see tuba küll olema peaks... kollane? rohekas? Hmmm... tead ju küll, mis Mia lemmikvärvid on... Mõtlesin, mis ma mõtlesin, aga otsustasin siiski temalt endalt küsida.

Mina: "Mia, mis värvi sa tahaksid, et su tuba oleks?"

Mia:" Lilla või roosa!"


Jep, sa tead, et ma tegin roosa kasuks otsustades parema valiku. Lilla on mulle üsna vastukarva käiv värv... Kui, siis tumelilla, aga see oleks lapse toa jaoks liiga sünge. Sireli- ja helelilla jäägu loodusesse ja ma naudin neid värve rõõmuga seal.

Siis jätsin ma selle värvi oma pähe laagerdama ja me hakkasime hoopis Miale mööblit valima. Me tahtsime, et tal oleks kindlasti enda pikkusele vastav riidekapp. Noh, et ta ise oma asjad kätte saaks. Lisaks sai ta pisikese kummuti, mänguköögi ja pikendatava voodi. Kõik Ikeast.

Juba Budapestis sirvisin ma erinevaid lastetoa aksessuaare müüvaid poode ja valisin baldahhiini. Jube kallid tundusid... Lõpuks, kui suur mööbel oli paigas, ostsin ma Superkuu e-poest ära tuhmroosa baldahhiini. Natsa kallis küll (natuke üle €70), aga mis teha, ma tahtsin seda nii väga - värv oli õige ja kangas väga mõnus. Hahha, ja mujal olid need veel kallimad. Miale meeldib see ka tõesti väga ja ta mängib selle all palju. Igatahes mängib rohkem, kui magab. 

Ikeast saime vahepeal ka kardinad ära ostetud. Noh, roosad, ja mitte tuhmroosad, sest seal ei olnud selliseid. Õhukesed kardinad valisin valged ja ilma mustrita, et natuke seda paksude kardinate roosat sametit rahustada. Ei tea, kas õnnestus ka?

Huh, ja mul oli alguses plaan, et kõik Mia raamatud saavad olema sellistel moodsatel kitsastel Ikea riiulitel (pilt all), kus raamat on kaanega lugeja poole... aga see plaan kaotas oma jume, kui ma kõik Mia raamatud virna ladusin ja päriselt aru sain, KUI palju tal neid juba kogunenud on. Ostsime talle Mööblimajast hoopis nurgariiuli. 

Ja vaip sai keksuga... nooo, ma tellisin selle vist mingis deliiriumis ja tegelikult see mulle eriti ei meeldi (tahaks ümarat ja kohevat), aga Miale sparkis see kohe täiega joyd, nii et ma otsustasin, et see on seal toas seni, kuni Mia sellest rõõmu tunneb. Hahha, või mina õige vaiba leian.

Niii... kõik need asjad said üsna kiiresti paika. 

Siis tundus mulle, et üks selle toa sein võiks ka roosa olla. Jep, mulle hakkas roosa seal toas juba väga meeldima. Mõeldud-tehtud, võtsin ühendust ühe sõbrannaga (kes on juhuslikult ka maalriks õppinud), kes oli (peaaegu) kohe nõus nõu ja jõuga appi tulema. 

Nädalake hiljem oligi Mia toas ilus roosa sein olemas. 

AGA, midagi oli nagu ikka puudu. 

Hakkasin mõtlema valgeks jäänud seinte kaunistamise peale... ma jõudsin sellele ainult mõelda ja kaks päeva hiljem kirjutas mulle armas Maria Leonidov, et ta tahaks Miale mõned oma pildid saata! Nii-nii suur oli mu rõõm, sest mul oli juba varasemalt ostetud üks Maria illustratsioon ja korra mõtlesingi selle sinna panna, aga tõesti - kiisu, krokodilli ja ahvikestega pildid sobivad Miale ikka kordades paremini! 

Lisaks pani Maria meile pakki ka postkaarte ja kleepse. Kõik ülinunnud ja ägedad! Veel teeb Maria tätoveeringuid, disainib mega ägedaid t-särke, joonistab seintele ja aeg-ajalt paiskab müüki ka näiteks lillepotte. Soovitan huvilistel ta Instagrami jälgiga (@marialeonidov) ja näed ühest kohast kogu Maria loomingut. Noooo ja kes on meie kõigi lemmikus Pootsmani suvekohvikus käinud, ka sellele peaksid Maria tööd hästi teada olema! 

Hmm.. ja mis ma poes avastasin?! Lumi jäätised! Lisaks nunnule Maria disainile on need ka imemaitsvad! 

Nii... aga tagasi Mia tuppa. 

Pildid said seina, ja tegime Miaga ka natuke tutikesi kaunistuseks ja ma arvan, et tema tuba sai väga ilus! Ma olen tõesti rahul ja Miale meeldib ka väga. Alati, kui keegi meile külla tuleb, tahab ta oma tuba esimesena näidata, 

Hetkel on veel puudu laelamp, mille kohta mul isegi visioon puudub ja restaureerimist (loe: lihvimist ja värvimist) ootavad Lisbethi ja Kristjani käest saadud pisike laud ja kaks tooli. Neil on pildid peal, aga ma tahaksin need maha lihvida. Ja läbikumava valgega üle värvida. Pärast pühi alustan selle projektiga, näis kuidas õnnestub.

Ja kui millalgi see lamp ka siis lakke saab, saan ma öelda, et Mia tuba on valmis. 

Ehk ei tulnud see päris nii boho ja organiseeritud nagu mu inspokaust Pinterestis, aga kuna ma otsustasin võimalikult vähe asju juurde osta ning maksimaalselt olemasolevat kasutada ja ise teha, siis mõtlen, et küll neid meisterdusi ja tutikesi ja vikerkaari ja kohvreid ja lipukesi ja tulekesi tuleb sinna ajaga juurde ka... 

Ja üks puhastusvahendi soovitus ka siia lõppu: Bentley Organic puhastusvahend pindadele ja mänguasjadele. See on ohutu lastele ja loomadele, hästi puhastav ja desinfitseeriv. Päris igapäevaselt ei ole vaja kindlasti lapse tuba desinfitseerida, aga kord paari nädala jooksul on see minu arvates väga soovitatav. Või noh, mitte ainult lapse tuba, ka terve majapidamise lülitid ja ukselingid... Ka telefonid ja telekapuldid. Need on asjad, mida me palju näpime, aga mille pesu ning puhastamise peale päris igapäevaselt ei mõtle. Ka ilma covidita. Vot, nüüd pulte ja lüliteid puhastama!

Huh, aga kokkuvõttes on olnud Mia toa (ja terve meie kodu) sisustamine suur rõõm, KÕIK on aega võtnud mitu nädalat kauem, kui algselt plaanitud oli, aga täna tunnen ma juba, et hakkab looma. 

Kõik hakkab oma kohale loksuma ja meie moodi välja nägema.

Kaunist jõuluootust ja hubast kodu!

Ole musi!












Comments

Post a Comment