Tubane piknik ja arendavad mängud lastele Elamise Kergus e-poest

See postitus on valminud koostöös Elamise Kergus e-poega. ♡ 

Aitäh, et sa mu koostööpostitusi loed, huvitud minu pere parematest valikutest ja pisikestest Eesti ettevõtetest, kes hoolivad loodusest ja inimestest!


Eile õhtul ei tulnud Mial und ja ta palus mul rääkida, mida me piknikule kaasa võtaksime, kui me saaksime õues piknikku pidada. Me jutustasime ja mõtlesime igasuguseid vahvaid võimalusi välja, kuidas oma lauda katta ja mida maitsvat kaasa võtta. 

Päkapikk Tõnu oli Miale hiljuti toonud pisikese pudeli ja einekarbid. Nii me siis mõtlesimegi, et paneksime banaaniviilud pisikesse karpi ja teeksime võileivad suurde. Siis ütles Mia kavalalt, et äkki võiksime oma piknikule hoopis hunniku pannukaid kaasa teha. Muidugi! Mis mul selle vastu olla saaks! Mõte banaani ja jäätisega (hetkel meie kõigi toidukordade osa) pannukatest pani mul juba õhtul suu vett jooksma ja pakkusin Miale välja, et järgmisel päeval võimegi lõunaks ühe toreda tubase pikniku teha.

Hommikul ärkas Mia väga vara ja hakkas muidugi kohe piknikujutuga peale, ei olnud lootustgi, et ta ilma piknikuta lõunani välja veab. Ta alustas kohe ka orgunniga, viilutas banaanid karpi, täitis pudeli veega ja viis pleedi oma tuppa maha. Mulle torkas ta snäkikotti õuna ja rõhutas veel, et ta teab, et tema seda süüa veel ei või.

Siis tegime koos pannukad valmis ja meie hommikupiknik võis alata! 

Meil oli tõeliselt tore, ma klõpsutasin kiirelt mõned pildid ja hakkasin ka täiel rinnal maitsvat einet nautima. Lisaks jätsile ja banaanile panime pannukatele ka mandlikreemi. See natuke teistsugune söögikord Mia toa põrandal oli nii maitsev ja kosutav! Kindlasti soovitan lastega sarnast piknikku teha, see on kõigile väike vaheldus.

Affenzahn pudel on lapsele väga käepärane ja mugav, ning kork on lekkekindel, selle võib vabalt kotti visata. Laps saab selle ise ilusti kinni ja lahti. Einekarpe on komplektiks kaks, suurem ja väike. Ka need on mõnusa suurusega laps saab neid ise lihtsalt avada ja sulgeda.

Lisaks piknikul vaja minevale varustusele sai Mia endale Elamise Kergusest plastiliinid ja näpuvärvid. Need plastiliinid ei määri üldse ja soovi korral saab nad õhu käes ära kivistada. Noh, kui tahad neid kujukesi alles jätta. Meie ei ole tahtnud, teeme lumememmekesi, kasse, koeri ja dinosauruseid, aga mängu lõppedes harutame nad lahti ja paneme õhukondlatesse karpidesse tagasi. Hahha, alati ei lähe see lahti võtmine küll hästi ja Miale meeldib neist värvidest segusid ka teha ehk meil on nüüd lillale, oranžile, roosale ja rohelisele plastiliinile lisaks veel pruun olemas.

Näpuvärvid on mõnusad, sellised libekad ja värvivad hästi. Näppudega just ideaalne paberile kanda, pintsliga kulub neid natuke palju. Eriti Mial. Alguses ei tahtnud ta näppe värviseks teha, aga ma tean juba, et parim viis Miat midagi tegema panna, on ise seda asja ees teha. Niiet lõpuks olime me mõlemad rõõmsalt näppupidi värvipottides. Ja tõesti, meile suurtele on väga kasulik aeg-ajalt oma sisemine laps ja tema loovus valla päästa. Hahha, teisiti ma seda Mia paranemise perioodi ja kolme nädalat temaga koos toas üle ei elaks. Meisterdame, mängime, vaatame multasid ja joonistame... ja aeg lendab!

Näpuvärvide ja üldse erinevate määrivate värvidega on mul selline love-hate suhe. Ma mõtlen vahepeal  Mia kunstiprojektide järelt koristades, et miks ma küll oma elu nii keeruliseks teen, et talle ikka ja jälle neid värve kätte annan... Aga siis, kui see rõõmus laps issile pildi viib, või vanaema kassi ja mind mu õega joonistab, ning sinna juurde lugusid pajatab, mu süda sulab. Ja ma saan aru, et just see on parim viis tema meelte avamiseks ja loovuse arendamiseks. See on ju ainult vaip, mille karvade vahelt ma täna lillat värvi pesin. See on ainult kraanikauss, mis oli eile rohelise triibuliseks värvitud. Need on ainult asjad ja see on ainult värv, pestav ja ohutu värv veel pealekauba.

Need näpuvärvid ja plastiliinid on ideaalsed ka siis, kui ma tahan natuke oma aega. Muidugi koristamiseks tuleb siis kaks korda rohkem aega varuda, aga teinekord on see seda väga väärt. Mia võib paar tundi omaette nikerdada ja nii saan mina palju endale vajalikke asju ära teha. Hahha, ja pärast oma lapsega koos koristades kvaliteetaega ka veeta. Mis võiks veel parem olla?!

Hehee, mõnusat lastega toimetamist ja kvaliteetset aega kõigile! 

Ja arendavate kingitustega Jõuluvanasid! ✧・゚

NB! Veel selle nädala lõpuni Elamise Kergus e-poest tellitud pakid jõuavad jõuluks ilusti kohale (ära vali Omniva automaati)! Kes maha magab, siis Viimsis asuvas esinduspoes on viimane võimalus enne jõule ostelda veel isegi 23. kella 15ni! 








Comments