Meie väljasõit, matk ja tunnike und telgis

Plaanisime juba ammu Mia ja Silveriga matkale ning telkima minekut, see pidi olema nagu väike eelsoojendus meie suuremale matkale Peipsi äärde uue nädala lõpus. Hahha, tegelikult oli kõik väga ülivõrdes vahva, aga ööbimisest telgis ei tulnud meil küll mitte midagi välja. Kell kaksteist olime kõik ilusti autos ja vurasime kodu poole tagasi. 


Nimelt oli seal niiiiiiii palju putukaid. Ok, me oleksime sääsed ära kannatanud, panime spreid peale ja juba ammu ostsin Miale Heverenist mingi sääsetõrje käepaela ja see näis ka toimivat. AGA mingite imepisikeste putukate eest, kes meile telki ka läbi õhutuseks mõeldud (ja mittesuletava) võrgu sisse trügisid, ei olnud meid keegi hoiatanud. Esialgu tundus, et nad ei hammusta. Me olime telgi kohe järve äärde jõudes püsti pannud, voodi ära teinud... oi, kui mõnus seal oli, võtsime kodust tekid ja padjad kaasa, tõesti sai imemõnus... nägime juba magama sättides, et need pisikesed putukad on sees, aga tunnikese proovisime seal magada ikka. Lõpuks hakkasin ma tundma, et nad vist hammustavad ikka küll ja päris valusalt. Lisaks oli neid juba kohutavalt palju seal telgis ja magava Mia nägu oli paksult mustade täppidega kaetud. Hahha ja eriti pull on see, et minul ja Mial ei ole hetkel näos punne enam näha, Silveril on aga terve juuksepiir ära näritud. 

Kahju on küll, sest tahtsime hommikul veel väikse matka teha ja ujumas käia. Ma nägin juba vaimusilmas, kuidas hommikul järve kaldal istun, päikest naudin ning jalad vees kohvi rüüpan. See peab jääma mõneks teiseks korraks või kohaks, mida aga seal Pikkjärve ääres juba teha jõudsime oli kõik mega tore. Ma proovisin väga mitte online olla, natuke tuli välja, aga samas tahtsin ju oma elamusi ja kõike ilusat, mida näen, natuke jagada ka. 



Kogu matka plaan oli meil suht hästi läbimõeldud ja varustus korralik. Kaasas olid telk, toolid, gaasipliit (noh, see imepisike), pott, nõud, aeropress, kohvi veski, paksud riided, õhukesed riided, vihmariided... ma pole vist kunagi nii palju metsa minnes ette mõelnud ja planeerinud. 

Asukoht - kui need pisiputukad välja arvata, siis on Pikkjärv ja selle ümbrus super-super-super ilus. Tallinnast mitte väga kaugel asuv ilus väike järv, puhas ja metsik ümbrus. Kindlasti soovitan sinna minna! Hahha, kas hetkel just ööbima, aga üldiselt, kasvõi päevasele väljasõidule.

Tegevused - otseselt ei planeerinud me eriti midagi. Mial palusime mitte oma träni metsa vedada ja mängida käepäraste asjadega nagu käbid ja puukoor. Silver ja Mia tegid neist vahvad paadid, mida me kohe tükk aega järvel ujutasime. Kaks korda käisime ujumas ka, Mia ja minu arvates oli vesi mõnus, Silver arvas, et liiga külm. Ümber järve käisime matkamas ka. Seal on ka pisikestele paras paari kilomeetrine ja tähistatud matkarada, me võtsime kodust kompassi kaasa ja uurisime selle toimimist, kuulasime linnulaulu, sõime kuusevõrseid ja jänesekapsaid ning vaatlesime putukaid. 

Toit ja jook - kaasa võtsime me ainult taimset toitu. Õhtusöögiks Vegan V BBQ soja grilli, pesto, indiapähklikreemi, Krimchi lillkapsakimchi ja pätsi värsket leiba Prismast. Magustoiduks valis Mia vahukommid. Kohe kohale jõudes tegime nuudleid ja sõime leivakrõpse. Loodus andis meile hea isu ja kõik toidud maitsesid mega hästi (aga eriti hea on Vegan V pesto!), koju tagasi oli vaja tassida vaid enamus vahukommid, natuke kimchit ja leiba. Joogiks võtsime kaasa vee, aga kõigile ka natuke midagi meelepärast, mina sain Kainekeni ja oma lemmiku rabarberi mullnulli, Mia valis vaarika kombucha ja Silver paar käsitööõlle. Kõik-kõik see oli kokku nii gurmee ja päriselt mega hea!

Üleüldine meeleolu oli eile seal metsas nii hea, rahulik ja mõnus, see oli küll lühike, aga eriti hästi akusid laadiv väljasõit! Oih, ja see öösel meele nii mustaks teinud putukate rünnak on ka juba nagu meelest pühitud! ✧・゚

Ole musi ja mine ka metsa!










Comments