Laboratories de Biarritz ehk kaunis päevitus päikesega või ilma selleta ☼

See postitus on valminud koostöös Mediron.ee e-poega, ma sain kajastatavad päikesetooted endale sealt kingituseks! ☼

Aitäh, et sa seda postitust loed, hoolid loodusest ja huvitud tõhusatest ent looduslikest päevituskreemidest! 


Suur suvi on juba ammu käes ja iga täie mõistusega ning sooja armastav inimene naudib sellest iga minutit ja päikesekiirt nii nagu ainult saab! Ja siis need teised, kes sooja ei armasta (aga on ka täie mõistusega) koliksid raamatuga keldrisse septembrit ootama, hahha, tegelt ikka üldse ei tunne teile kaasa küll, sest mina naudin täiega ja armastan sooja nii väga!

Meil Silveri ja Miaga on käimas ainulaadne suvi, mil oleme kõik töökohustustest priid ja vabad minema kuhu süda kutsub või hing ihkab. Kibeleme välismaale ka? Kui aus olla, siis eriti mitte. Ok, Iirimaale oma sugulastele külla tahaksime minna küll, aga seda pigem mitte just selle riigi külastamise pärast vaid inimeste pärast, kes meid seal ootavad. 

Oleme Eestimaa ja selle suvega suurteks sõpradeks saanud, palju öid metsas, mere ja järve ääres veetnud, sääski söötnud ja kell neli hommikul kõrvulukustavat linnulaulu kuulanud. Ütlen ausalt, et ootan juba väga ka augustiöid ja imelist vaadet tähistaevale, loendamatutele langevatele tähtedele ja rohkele õhule, mis sügise peatse saabumisega kaasneb. Tahaks seda lihtsalt korraks nuusutada ja isegi kerget kananahka oma käsivartel tunda. Aga ainult korraks, sest nagu öeldud sai, siis armastan ma sooja väga ja naudin seda troopilist kliimat täiega.

Ok, olgem ausad, eks mu kuklas tiksub ikka natuke ka mõte, et see kõik on seotud kliima soojenemisega ning tuletab meelde kliimakella, mis kiiresti katastroofi poole tiksub. Ma mõtlen jääkarudele ja sulavatele liustikele ning tahaksin nii väga loota, et möödunud lumine postkaarditalv ja see käimasolev troopiline Eestimaa suvi on hoopis meile tänutäheks, et viimase aasta-paariga oleme me (vist küll sunniviisiliselt ja TÄNU covidile) tublimaks saanud, me vaatleme oma tarbimist rohkem kui enne, vähendame oma eludes plastihulka, sööme rohkem taimset toitu, reisime vähem lennukitega... Ma ei tea, kas see on nii, aga ma väga loodan. 



Kliimasoojenemine on seotud suurte aukudega atmosfääris ja just need muudavad päikesekiirguse meie nahale kahjulikuks, ning panevad ikka ja jälle rääkima ka päikesekaitsest. Päikese aktiivsus Eestis on viimastel nädalatel olenevalt kellaajast keskmine kuni väga kõrge, seda saad ise kontrollida siit. Ja kõigile- endale, oma vanaemale ja ka mehele on vaja peale määrida päikesekreemi. Mina olen vanusega muutunud päikese osas väga tähelepanelikuks ja ettevaatlikuks, igapäevaselt määrin oma näole päikesekaitsega päevakreemi. Hetkel on selleks Laboratories de Biarritz tooniv päikesekaitsekreem näole, mul on beige toon, aga väga heledakestele on saadaval ka ivory ja SPF50. See on mega kreem, täidab minu jaoks ka jumestuskreemi ülesannet, põskedele panen lisaks veel natuke puna või päikesepuudrit ja superilus "ilma meigita" suvine nägu on välja minemiseks valmis.  

Kehal olen juba üsna pikalt kasutanud ka sama firma isepruunistavat kehapiima, olen ka sellega väga rahul. Isepäevitajale omane lõhn on tal olemas, aga see kaob üsna kergelt ja on segatud mõnusa ning suvise kookose lõhnaga. Tänu vedelapoolsele koostisele on seda väga hea peale kanda ja rante ei ole ma märganud, ka kulumist ei esine. Muidugi olen ma ka juba üsna jumekas ja isepäevitajat kasutangi pigem päevituse värskena hoidmiseks ja särama panemiseks ning igapäevase ihupiimana. Täiega soovitan seda proovida!


Päevitamiseks on mu lemmik Biarritz valikust SPF50 päikesekaitsesprei kogu perele, see on minu jaoks väga uudses pakendis- spreituubis. Uudne, innovaatline (õhuvaba tuub) ja eriti mugav kasutada. Kreem ise on üsna vedel, läheb hästi laiali. Ta jätab nahale küll mõneks ajaks valge kihi, aga imendub lõpuks täielikult. See kreem on eriti veekindel (mis lisab veel mugavust juurde) ja sobib kasutamiseks ka rasedatele ning lastele juba alates kuuendast elukuust! 

Kui see koguperekreem on ikkagi natuke päevituskreemile omaselt tihke ja kergelt kleepuv, siis Laboratories de Biarritzi SPF30 päevituspiim on aga täielikult mittekleepuv ja reaalselt nagu tavaline ihupiim. Lastele soovitan ma randa minnes kindlasti panna peale SPF50 kreemi, endale tavaliselt valin siiski SPF30, sest reeglina on need tõesti ka kreemina mitte nii tihked ja tummised. Lihtsalt linna jalutama minnes valin ma ka Miale SPF30 piima... Samas kui peaksin valima kõigiks otstarveteks ainult ühe kreemi, siis tänast päikese aktiivsust arvestades oleks see kindlasti SPF50. 

Näole panen ma randa või pikemalt päikese kätte minnes Biarritz SPF30 päikesekreem näole, uue tellin ka selle kindlasti SPF50. Ma ei ole kolmekümnesega ära põlenud ega midagi, aga olen vist viimasel ajal nii palju päikese käes, et tundub lihtsalt mõistlik kasutada maksimaalset kaitset. Pole ju enam nii noor ka ja pigmendilaigud ning roosakad veresooned ja muu selline kimbutavad juba.. Need näokreemid on eriti kerge koostisega ja hästi imenduvad, kasutasin metsas seda isegi korra kätekreemina (ei olnud muud kaasas) ja ei mingit kihti ega kleepekat. Huultele kasutan ka nüüd spetsiaalselt huulepalsamit, ka Biarritzi oma, tegelikult kasutan seda suht igapäevaselt, mulle meeldib see nude värv, mille see huultele annab. Sobib päevitunud jumega ideaalselt, samas niisutab ja kaitseb ka huuli päikese kahjuliku mõju eest.

Kogu selle kliima ja päikesejutu võtan ma kokku nii, et Labatories de Biarritz on super valik neile, kes hoolivad. Need kreemid ise on ookeanisõbralikud, tõhusad ja puhtad, aga ka nende pakendid on valmistatud jätkusuutlikult, nad on ümbertöödeldavad ja enamus neist taimsest plastist. 

Hoia ennast ja naudi elu! 


Toodete kokkuvõte
  • Vegan koostisosad:  ♡ ja ╳  (märked puuduvad, aga võib-olla vegan, osad koostisosad tekitavad mõne toote puhul kahtlust) 
  • Julmusevaba tootmine: ♡
  • Sertifikaadid: ♡
  • Nullkulu elule sobilikud tooted: ╳
  • Taastuvatest loodusvaradest pakend: ♡ pehmed tuubid
  • Ümbertöötlemiseks sobiv pakend: ♡

Mida teha Laboratories de Biarritz pakenditega, kui kreem ise otsa saab?

1. Vajadusel loputa pakendid, et need ei määriks.

2. Kogu pakendid olmejäätmetest eraldi ning viska konteinerisse, mis kannab kirja plast- ja metallpakendid, joogikartong.

3. Papist ümbrised kogu eraldi koos muu paberiga ja viska paberi konteinerisse.





Comments